用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) 軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區
樓主: byychan
go

軒尼詩道官立下午小學 (P.M.)家長分享區 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 JoJo 於 09-10-10 15:23 發表
我是在職. 昨晚接仔仔放學, 聽到其他家長提及昨日的家長會.

當我聽到校長哭了. 我感到很傷心, 同時亦很同情她, 其實我一向很支持她, 因校長愛學生, 愛學校, 她是很願意聆聽家長的聲音. 而平時我作電郵查詢,學校是 ...

其實, 依家上午校搬, 又是下午校搬, 都是未知之數
家長無需要有太多反應
如果不是剛入學, 我想, 到畢業果一年都未必事成, 就算事成, 都可以得返一兩年讀?
灣仔d 地皮甘貴, 真係要比新址學校重建緊本就無可能, 依家可以'同區安置', 中學可以用返12網, 家長還有乜野要求?
我吾知道下午班的email 發生乜野事, 但我見係bk d 家長的反應都好激烈
我自己覺得, 如果不係跨區的, 住係12網, 係銅鑼灣或者灣仔, 需要的車程, 分別不會太大, 只怕是跨區既, 可能就需要多幾十幾分鐘車程, 或者更難搵保母車
而我自己, 就鍾意銅鑼灣新校舍, 無現址甘嘈同空氣好d(應該), 我自己填意向書時, 就寫'希望上午校能成功遷往新校舍'
我相信, 無論上午校, 下午校, 都一定有人想搬, 有人不想搬
讀官/津校, 決定權不在於家長

醒目開學勳章

入錯, DELETE

‹ 上一主題|下一主題