用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 代友問: band one頭女生(港島區)
go

代友問: band one頭女生(港島區) [複製鏈接]

BPS - 舊年 7xx 人申請, 得一半人有得 in, 你 friend 個女雖然全級頭 3 名, 但南區排名會比較蝕底.
YWGS - 舊年 5xx 人申請, 會 in 哂全部人. 但 4 年喺 SSP, 真係要諗清楚.

SPSS - 首輪自行係 5會揀自己 ge 直屬小學學生 so 全部 54 個位都係收外來生 ---> 機會即係等同冇直屬一樣.  直屬小學 d 女仔都屬於乖同純, 外來生融入方面應該 5 係問題.
不過揀得 band 1 學校, 都係要有心理準備間間都 5 會易讀至好.

7個 ... 我估係大抽獎入 ge 機會多啲.

原帖由 LittleKidult 於 10-12-20 13:44 發表
英華咁難入? 我朋友都係南區二線學校考全級約第三到, 老師都叫佢揀英華..........
田始舊年有7個.............

咁 e 幾間比較, HV St Paul 好似易 d 嘛, YWGS好好 but 要諗吓 : 4 years in SSP wor!
原帖由 CrabPincers 於 10-12-20 12:25 發表

我諗你係問我
我朋友係無揀st paul, 佢target 係英華, 英華吾收
係我話, 如果個女甘叻, 我會揀英華吾會揀跑馬地st paul
st paul 友, 吾好插呀.....其實我真係好驚呢d topic ,一陣驚動d 家長神經線, 會比人圍插.... ...

BPS 緊係 very good la, 最好問吓老師 d 往跡先 e.g. 幾多人有得 in, 幾多人入到 etc.
5 想佢 side 左個 chance je..
原帖由 CrabPincers 於 10-12-20 10:13 發表
charolotte_mom
個人意見
吾岩聽吾好插
如果係band 1 頭, 全級頭3名, 比我就吾會揀跑馬地st paul
英華, 識人, 全級第二名(長期), 各樣都好叻, 都吾入
你果堆學校, 我會揀bps, 但都係難入
另外, 有無諗過中國婦女會,  ...
‹ 上一主題|下一主題