用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學(幼稚園部) 有冇收到培道的通知信?
go

有冇收到培道的通知信? [複製鏈接]

收左am class, 我地一家三口都有去培道小學及幼稚園的開放日, 總共去左三次培道, 除左學校細d同舊d外, 其他安排都十分滿意, 而且很認同winglink對培道的感覺.

不過, 培道係阿囡第一間面試的學校, 還報了創價及九龍禮賢未面試, 但很大機會選擇係培道讀.

我有兩個朋友收到培道waiting list, 他們好唔開心呀! 因為一直諗住培道比較容易入, 點知今年間間都咁多人報名......><

我都交左AM留位費, 但阿囡喜歡創價, 不過創價係waiting list, 如果創價收阿囡會改棄培道, 因為之前應承左阿囡如果考到創價就比佢讀.

係呀~ 如果係小學讀得好的話, 好大機會入到band 1 中學.

如果有幸創價收阿囡, 到小學辛苦D去同佢考學校都冇所謂.
因為個個問佢要去邊到讀書, 阿囡都話要去姊姊學校(即係創價, 因為佢未in創價已經成日叫我去創價網頁睇小朋友上堂跳舞玩的短片), 仲要話唔去表哥學校讀書(即培道), 如果創價唔收都唔知點算!

原帖由 快樂仔仔 於 09-12-9 23:20 發表
做呀媽真偉大, 要守諾言的:D
不過創價升小選擇比較少, 派去的多是馬頭涌官立.
加油!!

‹ 上一主題|下一主題