用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KENTVILLE INTERVIEW'S CONTENT NOV. 14, AM
go

KENTVILLE INTERVIEW'S CONTENT NOV. 14, AM [複製鏈接]

我老公都完全聽唔到老師問阿仔乜野, 因為一坐底已經即問老公野, 另一個老師亦在同一時間問阿仔野, 阿老公話根本顧唔到阿仔既表同埋唔知佢有無答或答啱定錯喇

可能學校用甘既方法先可以睇到小朋友夠唔夠獨立而且亦可以今到 INTERVIEW 過程流暢好多, 整體 KV 安掛得 VERY GOOD

原帖由 porporwong 於 09-11-14 14:12 發表

But for me, for the majority part of the interview, i was not asked any questions when my son was doing the test bor...

老公話佢只係聽到問阿仔叫乜名, 幾大, 同邊個同佢尼..至於 test 內容都有切面包, 睇圖等等, 可能老公要專心答另外個老師問題, 所以理唔到阿仔點答,但佢話唔係好覺老師要重覆又重覆問阿仔問題喎....或者可能阿仔答到卦, 所以好快問完啦( 我都係估下),  到最后咪叫阿仔唱歌, 之后走得交 form 攞糖 say thank you 甘上下啦.
我估每張 table 都唔同, 因為有個朋友都係今日 in, 無要小朋友切面包喎..

其實我今日問佐老公 N 次到底阿仔答唔答得到d 問題,老公話當時個情況佢真係唔係好記得喇,( 我真係 O 哂咀), 因為次次佢都係甘, 一 in 完就唔記得晒, 不過可能因為佢仲緊張過阿仔啦....嘻嘻

原帖由 myfirstbaby 於 09-11-14 22:22 發表
我得1個老師IN我同埋小朋友.

你就好啦, 得一個 MISS IN, 起碼都可以知小朋友答得好唔好, 如果見唔係好對路, 仲可以即刻補充下

原帖由 Grace1010 於 09-11-15 00:47 發表
今日in完其實有啲問題我都唔知老師問我個囡咩嘢?2個老師一齊問,所以無得幫口﹗
根德園俾我感覺真係一間讀書嘅學校,無咩色彩繽紛嘅玩樂設施,小橋流水,學校雖然舊一點,但也打理得很乾淨﹑清潔﹗ ...

當我地 in 完 kv, 我真係覺得學校好踏實, 唔會玩花巧野, 比我感覺小朋友係尼佢間學校讀書唔係玩,所以真係好鍾意間學校, 假如 kv 同 sc 收 ( 發夢中) 我一定會選 kv.

原帖由 cherylyau_b 於 09-11-15 21:09 發表

BB豬MUMMY,
唔係我同個女IN,呢d咁刺激既活動都係爸爸陪好d....爸爸聽到既部份問題都係你地講果D,之後都係問問下個女就問爸爸野.問問下爸爸,爸爸就聽到個女唱歌仔,個女唱親歌都好enjoy咁搖搖頭...
我都未決定揀邊間 ...

應該有 6000 份申請表, 所以要分甘多日 in 卦

原帖由 LittlePigmom 於 09-11-15 23:46 發表
下星期又係in兩日嗎?
好勁.

不過, 有時好難講都係睇眼緣, 老師喜歡就會收.  好似我朋友上年又答晒問題, 又夠大聲, 全部指令做足, 又唱歌, 最後waiting list都無份.

...

都係, 有時有d 唔係好出聲都會收
不過聽講 kv 都好似係鍾意收大仔大女多, 而聽講 sc 有時都會收下細仔細女

原帖由 cherylyau_b 於 09-11-16 00:00 發表

Karen2009,
咁7月算係大定細呀??

吓甘啱中間....真係唔知喎

原帖由 Dorisdoris 於 09-11-16 07:41 發表

今日Interview時,我囝囝成日望住個老師眼定定,另一個老師同果位老師講佢(囝囝)好鍾意望住妳woo,果位老師就話'緊係啦我靚女呀',兩果老師仲笑到哈哈聲,妳話幾好笑..... ...

甘攪野...嘻嘻

原帖由 Karie 於 09-11-17 09:51 發表
我有個朋友講話有三角形响表上好大可能in得唔係太好,出去到交表既時候個主任會比多一次機會問個小朋友問題睇佢答唔答,答完佢會寫返落份表上,所以大家要留意!所以之前in得麻麻仲有機會晌個主任度攞返分架!

quote]原帖由 J ...

甘如果主任收佐張FORM 又無再問問題只係叫小朋友攞糖甘即係點呀??

原帖由 Karie 於 09-11-17 14:33 發表
我相信你小朋友in第一part應該幾好?所以份form無三角形,而我小朋友第一part都in得ok答晒問題又唱埋歌,之後去交form都只係叫攞糖咋!

真係唔知佢IN 得好唔好喎, 因為全程都聽唔到老師問佢乜同阿B 答佢乜......不過都係隨緣啦, 我估D 小朋友都係盡佐力架啦
‹ 上一主題|下一主題