用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 about St Catherine
樓主: bbt0909
go

about St Catherine [複製鏈接]

有無攪錯呀, 唔係只可以話郵寄攞申請表咩?
而且前后都係幾日, 成就算係 11 號寄, 再隔佐過星期六日, 最快都要今日先收到啦.....今日成就已經話派晒, 唔係卦

你唔好誤會,  我只係指學校係今次既安排有問題, 只可接受郵寄都唔係問題, 最大問題係連個 deadline 都無, 而且前后都唔夠 4 日再加上中間仲要有個星期六日隔住, 再跟住今日就話派晒 D form.........如果今日先寄出攞Form,  都真係會O 晒咀架

甘唯由只係等消息, 睇下有無緣啦....

原帖由 Garfield 於 09-9-15 12:39 發表
唉, 我都知無望架啦, 阿哥今年升小1, 剛剛響st. cat畢業, 點知都係遲左...

反正都係遲, 如果係我, 我都會寄去博一博, 真係無都無辦法

原帖由 onon811 於 09-9-15 12:40 發表
請問你地係寄去邊個校舍?是否羅福道? 信封面使唔使註明羅FORM, 我好似漏左寫呀....

信封面左下角要註明 " 取申請入學表 " 架

如果係上星期六截郵前寄出, 唔知係唔係星期一派?
我估好多家長係星期五寄, 但寄果有可能已經係截佐收件時間, 即係變佐係星期六郵差先會去郵筒收件, 跟住又隔佐個星期日, 所以真係有 D 擔心封信係唔係昨日( 星期一)已經派到學校了
‹ 上一主題|下一主題