用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat PN Application
樓主: kwansara
go

St Cat PN Application [複製鏈接]

Totally agree 。。
連application form都留難家長, 一丁點都唔considerate. 點教好D小孩子呀。
在呢個資訊科技的年代,見到呢個安排。好失敗!!!本來都會報,而家只覺得呢間幼稚園真係好的嗎?

我無去排, 亦唔明白學校的出發點係為咩。只見有咁多父母為了自己的小孩子真係好為難。有些更要放假交FORM。(I am a full time mame and can ask my maid to submit the form if I want to)
學校係為教育好下一代的,有這樣的做法, 我真的難明其原委。只見製造了恐慌, 心急如焚的家長, 希望能快人一步,擔心憂心的那只一兩天。

我相信SC 是一所好的學校, 真不願見為了一些單向的想法,弄至如此。

家長們, 為自己的小孩想多一步,好的學校香港還有不少哩。

Agree with CCFU and cclemon

SC 起我心中的排名因此有所改變了。

好希望心中的其他三間其中之一可以收亞仔啦。

LH, KM and HKPS

Interviewed HKPS.

LH - application form submitted.
KM - not apply yet.
‹ 上一主題|下一主題