用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有咩理由自行交表只可以在星期一至五辦公時間交? ...
go

有咩理由自行交表只可以在星期一至五辦公時間交? [複製鏈接]

各位家長可以到下列網址參考:
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1511/faq-%20sept_%20chinese%20(web).pdf

另外,若希望反映意見,亦可致電學位分配組的熱線電話2832 7700

原帖由 See 於 26-9-2009 09:34 發表
雖然話一日半日假係好小事,但係而家乜野時勢呀?份工分分鐘保唔住重要請假?其實只是要求一個星期六的半日時間,一d都唔過份!佢地都係一年一次,佢地每間學校幾個人就幾十個父母,點都化算過我地去就。
請問去邊度可以反映?唔係投 ...

~Lovely 1C Baby 09/10~

問:「為甚麼不是有求必應呢?」

雪糕看在年幼的孩童眼裏,以為是當下最好的東西,他看不到自己生病,若吃雪糕會對他有甚麼害處。面對複雜的世情,我們多少也像個孩童,我們即使已經長大成人,但到底那一樣東西真的對自己有益,我們大概都無法弄得一清二楚,我們常是在自己有限的理解下,以為現在所求的東西就是最好的,不過,可能它其實是並不一定是最完善的(特別是從長遠的角度而言),如果我們求甚麼,人家就照給甚麼,反而不妙。

人生豈能盡如人意~~

原帖由 monkey妹 於 28-9-2009 10:27 發表
agreed with you 就A定就B定C呀?

~Lovely 1C Baby 09/10~

‹ 上一主題|下一主題