用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: bee918
go

培正今日interview [複製鏈接]

早少少去到視察下環境,9點interview既家長已經 排緊隊,時為8點30,8點35學校放人入去。
   1    0    0    0

睇住老公同隻bee一齊排隊上左樓,好緊張呀!

我屋企話有朋友o既小朋友初初吾肯入課室, 後尾肯跟老師入, 都收左wor

原帖由 kwboy 於 10-12-4 11:14 發表
我想問如果第一次入去時哭、要第二次入去才沒哭、你地覺得仲有沒有機會?

聽講培正中學學生可以選用英文書 (詳細情況不得而知).

我都share下點解咁想隻bee入培正啦... 我兩個姨甥由培正幼稚園讀到中學, 早幾年先畢業, 佢地對學校真係好有歸屬感. 我諗呢樣野吾係間間學校都得!
大D果個姨甥比較smart, 屋企會較為著力訓練佢, 大學畢業而家入左紀律部隊. 細果個較平凡, 但亦係一個乖巧o既年青人.
屋企人評論培正, 覺得D細佬既同學仔同家庭比較純品.
學校吾會令我地o既小朋友飛黃騰達, 小朋友發展係點, 好睇家長質素, 同小朋友自己o既造化.

Don't be disappointed.
我隻bee 舊年去見一間幼稚園,連學校大門都吾肯入,結果無入去。果間都係心儀學校黎架,唯有放棄! 一離開校門範圍,隻bee即刻生猛返晒,都吾知點解!
原帖由 Janbaby 於 10-12-6 10:56 發表

ai...he's a Jan baby..big BB. I have already told him one week in advance the interview process and the attractions in the room. He's quite happy when we're lining up in the covered playground. But  ...
‹ 上一主題|下一主題