用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大抽獎怪現象
go

大抽獎怪現象 [複製鏈接]

原帖由 tigi 於 10-7-7 21:09 發表
我個女同隔黎班一個女仔都係band 1生.大家居然派到band 3學校..真係好難受..為有努力叩門啦..名次同成績都差個我個女既同學都入到英中.真係唔知講咩好. ...

好同情你地, 係Band1一定可以叩門成功, wish you luck!!

其實下屆家長要按自己情況選校,唔好聽人講話Band1一定派不到去Band3便信十足.

原帖由 tigi 於 10-7-7 21:39 發表
回覆 7# moyan 的文章

因為我地係中西區.中西區本身冇band 2學校揀.band 2學校得他區選擇.位好少.我地都有揀..我最初都好似你咁諗...band 1生抽先,,抽唔到band 1 點都到band2學校...世事就係咁奇怪..玩死你..比間band 3學校你..我個女全級第14.全班第5.隔黎班個女仔就全級第三. 排係我地第19個位同學都入到band 1學校..我地仲可以講咩好..今日去面試都阻到隔黎班個女同學..見到佢down到極點..我為有向我女兒同佢同學互相鼓勵..要相信自已..成績品行唔差..冇理由會入間band 3學校...如英中冇哂位..唔緊要..仲有band2好既學校...大家比心機.唔好放棄...今日面試左2間..其中一間band 2下午已經話收左我囡囡..一間就等10號通知..聽日有一間英中可以面試..希望成功啦...不過聽日見既英中都講明...要等註冊當日..有其它同學唔黎..有位先再考慮...真係好痛苦

我都唔識講乜安慰你地, 總之100% SUPPORT 你地
‹ 上一主題|下一主題