用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘樂基INTERVIEW
go

九龍塘樂基INTERVIEW [複製鏈接]

我女9AM IN,係外籍老師,佢先問我地先,邊個照顧亞女,用咩語言,響屋企會同BB做D咩,幾點訓.
之後同我地講,叫我地返譯返cantonese比亞女聽,因為屋企係用cantonese,咁老師用英文問亞女啦name, who's mum? where is your nose/eyes? where is mum's nose,我女完全冇反應.
亞女拎起車車,老師叫佢比車車老師,佢唔比,放車車響TABLE,佢唔放,爸爸叫佢比車車爸爸,佢比左.之後叫同佢BYE BYE,亞女唔BYE BYE
原帖由 NgNgMa 於 11-12-2 15:57 發表

考K1???

有無考PN (Playgroup)的家長可以分享下

你咁難GA??你BB係唔係大B?
原帖由 mycjc 於 11-12-2 16:04 發表
the interview is for PN ar.
Simple questions for parents like who takes care of your kid and what time do they sleep

K1收好少人JOR,因為HKPS 既N班係直升上K1,N班20人左右一班囉,有4班.
原帖由 hei2222 於 11-12-2 16:26 發表
聽到有職員話3000人選80人, 唔知係咪兩個STREAM各有3000人APPLY, 再各選80人呢?
成間學校得80人又好似少過頭.

係呀....上下各一班..............
原帖由 hei2222 於 11-12-2 17:49 發表

係咪英普2班, 中英文2班, 共4班?????

你BB識做好多野喎,大B??
原帖由 mrschiang 於 11-12-2 17:50 發表
我個囡答哂所以問題做哂所有野,唔駛答果d都講埋,仲有morning, hello, thank you同bye bye, 但係佢臨上去in之前係playground玩到唔捨得走唔肯去in係度大喊,喊左成10分鐘,全程有個ee睇到,又有個老師"裝"左3次,已經判左死刑>< ...

我女就咩反應都冇囉
原帖由 mrschiang 於 11-12-2 18:13 發表
係呀~ 2月B, 不過都冇用啦~ 大喊既話即係話哂俾老師聽佢脾氣唔好好難攪,即時死亡!

唔怪得啦,我女7月BB,IN D野,易好多...但我女都係唔肯做,佢響屋企佢識架.
原帖由 mycjc 於 11-12-2 18:53 發表

yes ar, 0912超大B. 呢d問題對我個仔黎講可以話係無難道. 但佢太有性格, 所以佢原全無開過金口.

兩個家長一起
原帖由 keemic77 於 11-12-2 21:58 發表
一個家長定可以兩個家長一起入去interview ? 輪侯幾內呀?

面試証有收番
原帖由 mrschiang 於 11-12-3 12:10 發表
我想問你地果張面試証有冇收番架?我岩岩發現係我個袋度,即係報到完拎左number就冇收到,面試果陣老師又冇問我拎.....

我琴日IN,登記時,佢就收左喎,ONLY比張NO. 貼紙我JOR
原帖由 mrschiang 於 11-12-3 12:32 發表

咁係登記果時定in果時收架?thx

sorry ar...我岩岩見到,張野響屋企,我諗,我老公拎..哈哈...HKPS冇收
原帖由 mrschiang 於 11-12-3 12:32 發表

咁係登記果時定in果時收架?thx

我用中文呀...
原帖由 v_vcsl 於 11-12-3 20:38 發表
想請問你0地填問卷0個兩條長答題用咩中文定英文填呀﹖唔知用咩語言會唔會有影響呢﹖因為我覺得0個兩條問題都會同錄取有關係。

正常呀.....中英班有機會中文,有機會英.
原帖由 pakyin1108 於 11-12-3 23:11 發表
點解我選中英文班最後係外國老師IN我同BB?

我都好快就IN完,我係FRI 9AM, 但早上超塞車,我9:20AM去到HKPS, 9:45就IN完,走得..超快..
原帖由 sarubuta 於 11-12-4 00:24 發表
中英文班係會用廣東話或英語做interview, 張備忘錄有寫, 冇得揀, 由學校assign.   

我們都係報中英文班, 不過被安排廣東話老師見, 但囡囡卻一直被隔離枱的外籍老師吸引著, 可能因為那外籍老師大聲又似平時playgrou ...

依...唔係BOR...我FRI,因為我張登記PAPER,冇寫咩班,咩CLASS, 即時老師問我,就CHOOSE,佢是旦叫我去IN邊個老師喎.
原帖由 shevachevy 於 11-12-5 09:53 發表
in 星期六, 由等到in完大約一個鐘, 真正interview時間約3-4分鐘, 當日所見好多人, 安排尚可, 假草亂飄情況頗嚴重(我返屋企成件褸都係), 就觀察所得:1. 我第2日in 下午, 編號 13xx, 不知是當天的13xx, 還是兩天計, 如 ...

依...我冇喎...因為當時佢先問我要咩班.
原帖由 cclemon2009 於 11-12-5 11:19 發表
Wingcrown
嗰義工望完我張form,然後話我地係見乜乜老師喎,指定咗架
‹ 上一主題|下一主題