用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學林數 vs 數研
go

學林數 vs 數研 [複製鏈接]

原帖由 丸媽媽 於 09-7-20 22:54 發表

$600/4堂,每堂1hr,soin分中/小學部,p1-p6都有學生
小女今年都係升小二

丸媽媽:
請問是否在上堂時做些工作紙,做錯或不明白的地方,老師便會教。還是像學校上課般,只著重教,放學後才回家做功課呢?
另請問每星期的功課量?

丸媽媽:
請問荃灣centre的課室是怎樣的?是一個大課室,內有很多張桌,老師1:3在一張桌上教小朋友? 還是有很多個小課室,1:3在課室內教。

謝謝丸媽媽,我會親身上去看一看。我的小朋友很易分心,所以怕有太多人出出入入。

原帖由 丸媽媽 於 09-7-22 23:45 發表

aiya~講起我又真係無參觀過整間教室
只知道每次囡囡返去都係入同一個課室,門有玻璃窗,離遠看到導師座位,果度有一個比較大少少課室,其實都唔算好大,應該用來上英文課(大班),上數學d課室係細課室,問左囡囡, ...

原帖由 rebecca0113 於 09-7-23 11:40 發表
君媽,你同我小朋友一樣,之前係click clock就係大鵬人together 1個room learn maths,佢完全係無心機上,好唔專心......所以我都想搵的少人together learn 既centre俾佢try...

...

我亦是不喜歡小時鐘有太多人。我的小朋友次次都超時30分鐘以上,等到我死死吓!
‹ 上一主題|下一主題