用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急急急!7月18號在外國旅遊,不能參加中一考試! ...
go

急急急!7月18號在外國旅遊,不能參加中一考試!   [複製鏈接]

moon.ng 發表於 17-3-17 19:50

如題,烏龍book定了酒店機票,不能參加中一考試,怎麼辦?有人知道嗎?因為取消或是改期損失慘重呢!

hkpapa852 發表於 17-3-17 21:53
咁如果入咗果得係B1A/B1B既中學, 我諗差極有個譜既

咁樓主的學弟/學妹真係多得佢唔少!

smallpig  好彩今年的成績不用給師弟妹用  發表於 17-3-19 13:09
ILoveCinderella    發表於 17-3-18 18:13
洋蔥頭媽咪  人為我我為人,去玩唔考我覺得好自私,冇責任心   發表於 17-3-18 10:34
rickykan1    發表於 17-3-18 10:30
esmehouse    發表於 17-3-18 09:29
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

gracelam 發表於 17-3-18 07:20
今年只為自己考,唔會影響小學師弟/妹的。 因為舊年我女考左,小學舊年5,6月同佢地全級加操。

唔可以咁講,從PS1的成績,中學可以衡量到收到的學生其小學的
大致水平,對日後來自同一小學的叩門或自行申請亦甚有幫助。

我教小朋友,你要盡力考好PS1:前人為你開路,你亦應為後人種
瓜。

YDLFATHER  言之有理  發表於 17-3-18 20:58
kkhon    發表於 17-3-18 13:30

kkhon 發表於 17-3-19 15:05

呢个暑假我真系吾敢行开,除了PS1试要考,又可能要叩门丶briding course 丶或者什么家长会等等。踏入一个新 ...

講開又不妨講多兩句:入九華而唔考PS1,無可能入到W、Y班(除非係叩入)。依家
聽聞中一升中二好似將唔會轉班,即係要升中三至有機會。

ioi 發表於 17-3-19 19:15

你咁買定晒飛, 我都想去旅行, 預算8月初去, 但都驚撞中一適應班, 現在只係book住到付的酒店和租車等, 到7 ...

當年放榜後叩門都攪左個幾兩個禮拜:交表、面試、筆試等,兼隨時
收追魂Call,真係行開一兩日都唔放心!

‹ 上一主題|下一主題