用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃笏南機會大嗎?
樓主: 傻妹
go

黃笏南機會大嗎?   [複製鏈接]

傻妹 發表於 18-12-7 14:48

但黃笏南多左男生競爭

B1a男生自行一中?!唔係卦?

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

little_yolky 發表於 18-12-7 15:35

我諗除非某D特殊喜好, B1A不論男女, 都唔會自行揀黃吧。但樓主話小朋友係B1A-B, 即界乎A-B之間, 而且係依過 ...

乙一放一中近乎必中。。。除左鐵粉,我諗唔到放佢落自行的理由。

傻妹 發表於 18-12-8 13:05

HKpapa 多謝你回覆,以我女咁成績上智機會大嗎?因為佢係B1A-B1B, 唔係B1A。謝謝你

乙一有直中保障,有1a1b料,自行兩間無理由唔去到盡。。。上智、MCS、
迦密、華英等都可以搏下。。。

PS:叩門華英,自行有選過佢好似有分加;而旅港若無自行過係無得叩。

心肝寶貝B 發表於 18-12-12 08:40

我仔仔油尖旺級41~45,band 1生,想問wfn同旅港開平邊間有機會?還是兩間都無機會?因自行一間已選擇了油尖 ...

旅港無自行過無得叩門;至於一中,KL1有兩個他區位,
我認為若敢大膽放乙一,中的機會不少。

心肝寶貝B 發表於 18-12-13 10:16

即如自行,機會微?

我認為身在KL1,除非極心儀一中,否則無必要咁早在自行選佢。

‹ 上一主題|下一主題