用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網唔識填,頭都爆!
樓主: puilingchung
go

48網唔識填,頭都爆!   [複製鏈接]

Amy092 發表於 13-1-11 00:23
我都係48。問題係我而家有間私校收咗,一心諗住私校做後備,點知而家話私校都要放棄學位先可以大抽獎!問心 ...

唔會吧。。。有私小 backup 我只是諗住填三間(四個選擇)咋!

甲部

一)區外小學  二)藍循

乙部

一)藍循  二)德兆
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

Amy092 發表於 13-1-11 01:32
唔得呀,今日封信寫明,而今日我問咗學校老師都話唔得,上年都得真係唔知點算。

妳唔會係睇左<家長須知>第一段至會咁諗卦?!係就睇多一次再度下?

Amy092 發表於 13-1-11 01:37
唉。。我唔知有無睇錯定係我誤錯意思,但問過老師話唔得!希望係我誤錯意啦!

Please note that chiildren who have been ALLOCATED a P1 place previously.....

私小係「考」番黎,而唔係「派」o既!呢段我認為是講先前在「自行」得左果d同學無得玩大抽獎。

or pupils who are studying in......

呢段話讀緊果d同學無得玩大抽獎,唔關事。

carmenchan922 發表於 13-1-11 09:37
乙部,你填藍循第一,第二唔好填德兆,因會浪費了第二的位,你排德兆第二一定入不到,因為此校好多人揀!

第二填德兆都只係睇下叩門有無用;位就唔會哂,因為打後的都會留空唔填。

carmenchan922 發表於 13-1-11 23:10
但如果叩門,你填兆強2?佢會唔會in你架??因我知藍循要你填哂一,一,才會in你喎!

因為藍循並非必入不可,所以甲一唔會放藍循,而會搏一間得幾個位的網外學校。雖然
機會渺茫,不過唔搏又唔心息。。。貪心。。。

我估呢個網十個有五個都放藍循第一,其餘的首選就係兩間兆強!

ppwlp 發表於 13-1-15 14:54
頭3位 都放d 咁大熱既, 真係o岩??

除非有私校包底,否則我相信最多都係放正副選,第三位要保守d放二線學校。

今日下午交左了,前後唔駛十分鐘。

longyiu 發表於 13-1-20 10:15
你簡甘少?

收表的人都問我:「揀兩間夠o架喇?」

不過派到都唔會讀/填左又派唔到的學校,填落去又有乜謂呢?!

puilingchung 發表於 13-1-20 14:02
我琴去都冇乜人。間校舍都幾大下喎!知唔知呢間學校好唔好呀?

學校好唔好就唔知;我只知果度交通麻麻,商場又無乜野好食。

puilingchung 發表於 13-1-20 14:03
你有私小back up呀?

係,所以先敢玩大佢!

‹ 上一主題|下一主題