用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有冇人收到九華call 2 nd in
樓主: kkhon
go

請問有冇人收到九華call 2 nd in   [複製鏈接]

kkhon 發表於 17-4-4 23:27

這論壇的目的是給出正面訊息,並如實報導,好讓大家作參考,日後如何為子女選擇心儀的中學作出決定!
真不明白某家長的兒子入了心儀的中學後,竟吹虛兒子的級名次,像魔術師般突然前進了十幾廿名。既然大家的兒子是同學,又何需死囗不認。

溫馨奉勸,誠信是很重要的,作為父母更應以身作則,好讓你的兒子及細女做個好榜樣!
正確補充:其實只要子女是B1,不論B1a/b/c,只要是心儀的中學,也不妨一試。我校今次成功入了2 nd in的共有2個,分別是考級2X和4X的,希望這確實的數據可讓日後喜歡九華的家長作參考!
不好意思,耽誤了各位家長!

我也不會再為虛偽的家長作出回應!

八卦一問:似乎Blb都有面試的機會。唔知有無lc都有面試呢?

其實油天的升中資料很透明,我亦深信學校致力維持良好的升中派位,一定
會俾足同學資料及建議,要刻意誤導別人亦未必咁容易。不過更重要的是:
世界其實好細!自己無誠信就好,唔好累埋自己個仔,受人白眼!

https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=773102&do=thread&view=me&type=reply&order=dateline&from=space&page=3

煩惱自尋,庸人自擾。。。

另我想你也可放心,從貴校的歷史數據看,十幾人之中唔會只得兩位係自行
入的!繼續裝備好自己,至少你己擁有叩門的入場券。。。努力,加油!

kkhon    發表於 17-4-5 11:21
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

babyguy 發表於 17-7-12 21:51
回覆 kkhon 的帖子

我地所有人都o哂咀,佢已經交左叩門表啦

準備定考一個超難的中英數筆試啦!

kkhon 發表於 17-7-12 22:08

我仔解说申请表"如有需要会進行第二次会见"佢话佢冇需要!我當初知道冇份2nd in 心很痛!這個2nd in ...

我一直都講無理由自行得兩個咁少啦!十幾個都係抽獎入?
咁兩間大天、德信有無咁多先?!

kkhon 發表於 17-7-12 22:34

我好怀疑難道两间油天风水特别好?每年统一8X个位,可以獨佔30个位?咁剩余5X个位兩间大天丶德信丶協和冋其 ...

所以我深信你公子一早係自行攪掂左。。。

邊個話要有第二次面試至得架?!

‹ 上一主題|下一主題