用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ ...
樓主: Smartterrence
go

創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ [複製鏈接]

當日面試我問一位老師, 佢話今年約3,800人遞表, 舊年好似3,200人, 不過其實有部份小朋友可能有不同原因無來到面試, 因為當日我早到左所以安排我可以早些面試, (因為如果約左呢個時間既小朋友到達學校都會比返呢d小朋友先), 另外今年創價應該會開上/下午各4班約會收240個小朋友, 祝各位小朋友好運! 創價真係一間好好既幼稚園, 可入讀創價既小朋友真係擁有一份福氣o黎嫁!!!

原帖由 Smartterrence 於 10-11-23 13:21 發表

成你貴言...大家加油...我真係好希望阿囝可以入到呢間學校....仲好希望曾在此留言的每一位家長及小朋友來年可以一齊做同學仔

好呀, 希望大家係12月初都收到好消息!!!

[quote]原帖由 小克 於 10-11-23 14:43 發表
Hope so, after the interview, the feeling is that Soka is really good and the school fee of $6xx is really amazing!

[/quota]
係呀!真係物超......所值!^0^

回復 1# fayleung 的帖子

創價用廣東話IN嫁!

個人意見,我覺得讀上午或下午真係冇乜所謂,讀上午時間好似好用D,其實讀下午都幾好,小朋友可以瞓夠先返學,同埋幼稚園得三年我會比佢地享受埋佢,小學開始後讀書又有壓力,又要一早起身返學,講真有時自己都唔願咁早起身返工(尤其冬天既時候),同埋仲有成10個月先入學,可能會有突然既變化,如果好彩入咗就算係下午班都可以試下轉上午,如果轉唔到到時先諗啦,唔好比自己少咗一個機會嘛!
**不喜勿插!!**
‹ 上一主題|下一主題