用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望學校(幼稚園)
go

德望學校(幼稚園) [複製鏈接]

唔係, GH 係英文小學, HY 我就唔肯定, 但聽HY 的家長話佢地小學同中學係涵接唔到, 因為小學太淺, 所以成日要補習, d 家長話唔洗交學費都好o既, 將d錢用來補習.

學界比賽中(包括體育和學術), GH 同DGS 先係各有千秋!!!!

原帖由 MAMAMEEE 於 10-8-12 23:51 發表

真係唔識比較...兩間都係中文小學, 英文邊個好d呢?

我個人聽到協恩的消息比較多, 其一係因為協恩與DGS係學界比賽各有千秋!

咁其實咩先叫英文小學呢????

我大囡由GH小學讀到現在GH中學, 她讀小學時老師已經係用英語教授(除了中文科), 而數學係分兩部份, 中文數和英文數. 中文數當然用中文, 英文數當然用英文啦. 其他都用英語教授的, 偶爾有學生唔太明白時, 就用中文講解一吓. 我朋友的囡囡係st. paul's convent 讀, 都一樣係咁, 有學生唔明就用中文講解一次.

但其實點都好啦, 只要這間是自己心儀的學校就得啦, 不須諗咁多, 叻的學校亦有差的學生, 差的學校亦有叻的學生.

這只是我個人的意見, 請見諒

原帖由 elmolly 於 10-8-14 00:41 發表

GH應該係一間比較多英文既中文小學, 如有錯請指正.

如果一定要傳統名校類既英文小學, 應該得maryknoll, marymount, st. paul's convent, st. clares, st. stephen's, 先啱你, spcc起edb既資料都係中文教學

其他 ...
‹ 上一主題|下一主題