用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我想問下係米有 rules 要跟 .....over 100 要開新 part ?

原帖由 雪文 於 10-9-8 13:26 發表
心情沉悶中開part 4

醒目開學勳章

Yan02 : Happy birthday to your daughter !!!!

原帖由 yan02 於 10-9-9 10:24 發表
Thank you !

我都祝我女,生日快樂 ! 身體健康 !

時間真的過得很快, 都做人阿媽 8年啦 ...

昨晚吃左個魔鬼蛋糕  , 原來的小朋友不是很中意吃 ...

我女話的朱古力苦的 .... 下次都是買返雜果個的好 ... ...

醒目開學勳章

同 Sara and kitty 一樣.

經濟允許的, 會 chose 1 , 不過 你可以去面試下先啦........

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-8 17:35 發表
想問妳們意見:
1.一份part -time job
2.九龍塘某大學temp jobs星期一-五9:00-5:30 & 星期六9-12:00.(20/9-5/11)

我應該去唔去面試第二份工作,因怕沒有時間回家教loklok做功課 ...

醒目開學勳章

在學校的內聯網內, 用 password 入去.

原帖由 lkv945 於 10-9-14 16:32 發表
學校個網仲未有今日功課

醒目開學勳章

我睇左全部.... 有 d 到幾搞笑, 唔同的人有唔同想法..... 只要唔好影響到其他人.... 都無所謂......如有小朋友有番 7- 8 age 去任飲任食仲低啦.....

我覺得 呢 d 可以算係 網上欺凌.....

原帖由 kitty 於 10-9-17 15:05 發表
你再睇多幾頁,又幾好笑喎 我直情笑左出黎
我覺得佢應該唔係窮的,因為佢多左個bb之ma,一個兩個人食都ok ,我女細個時我就叫兩個,我都帶腸仔同魚蛋比小朋友食,但我又唔係話繁忙時間果d就ok囉..不過我 ...

醒目開學勳章

點解!!!!! 我係佢都 啦... 有溫都甘...... 會唔會要默一d 佢唔識的 Vocab.... 我知有 d 小學一年班下學期開始, 老師比左範圍 then 再讀 一 D 生 字 (不是課本內的..... 考下小朋友 識 幾多課外的生字同埋佢地 phonics 程度如何.....

醒目開學勳章

雪文 , 早 Please check PM

醒目開學勳章

Hi 雪文  早, 甘 開心!!!!

希望你 過一個 開心的 中秋節  

原帖由 雪文 於 10-9-21 09:42 發表
話聲你哋听, 昨晚我老豆開聲叫我食飯呀, 我以為我听錯.  

而家我話不如齊齊來我屋企啦, 佢哋煮, 反正我屋企咩送的有, 買送錢佢哋都慳返幾百銀.

醒目開學勳章

Loklok89: 仔仔有冇嚇親呀 ..... 搶佢電話的小朋友幾大呀 ? 你地有冇報警呀 ....... 甘多人去的公園都發生 甘 野事.

各位真的要小心!!!!

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-23 21:24 發表
我大囝今日係九龍公園遊樂場內玩耍期間,比另一個小朋友拉開腰包偷走電話,所以大家要小心.

醒目開學勳章

我囡囡有一個 幼稚園同學的家姐, 都係小一讀平田李兆強, 不過 佢今年升小二已轉去油天.......

我自己認為要轉, 真的只可在 升小二那年, 太大怕小朋友難適應

原帖由 雪文 於 10-9-27 09:49 發表
真係咩人都有, 不過睇咗都收獲良多.

醒目開學勳章

好彩都攞番個電話......

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-25 01:41 發表
原來這麼恐怖.我打了兩天電話,終於比我打通咗,對方沒有接聽當我正要send sms話要call 999之際,對方打返比我,話佢個囝執到,終於我去汀九取回電話.

醒目開學勳章

雪文 : Take care !!!!!

原帖由 雪文 於 10-9-27 10:09 發表
Sara : 唔關事掛, 我諗係長期身子差一下子爆發的. 呢個冬天真係要好好補下.

醒目開學勳章

雪文 : 你女同我阿女都甘忙 :

星期二 小型網球
星期三 硬筆書法
星期四 英文拼音
星期五 游水
星期六 珠心算

原帖由 雪文 於 10-9-28 17:47 發表
LKV : 好忙

星期一 乒乓球
星期二 中國舞
星期四奧數
星期五游水
星期六 上午劍英, 下午童軍

醒目開學勳章

雪文 :

阿女星期五在屋企會所學....... 佢游 8-9 點.
星期六我地返 9 :00 - 10 :30 am , 我走你到..... 不過都應該有機會傾下......

原帖由 雪文 於 10-9-30 13:04 發表
ZOE :D

你亞囡仲細, 更加玩得.

yi你星期五是否都在泳天游水呀 ?  我囡游七-八點, 如相同時間, 我同你可以吹水傾計wor .

星期六呢 ?  我哋返10:30-11:30, 但仲未收到通知.

...

醒目開學勳章

雪文 :

如果 可以 c 借比我, 我自己 c , 甘 你個份可以 比 Sara.

我已買左 一年級的 Longman ebook , 如果你地明年有人想要, 我可以比你地.

Sorry, 唔好意思 , 其實你地可以 叫 我做 wen / wendy , zoey 係我囡囡個名...... 之前唔知點同你地講...... 亦想無所謂, 所以一路無講.....sorry.......haha .......   

原帖由 雪文 於 10-9-30 13:09 發表
Loklokma,我揾到2年級的e-book啦, 睇下點交收.

另sara & Zoe 要唔要 c 多一份俾囡囡

咁我俾邊個好 ?

你哋認唔認識5年級生今年有買英文e-book呀, 又代我問下借來 c.  Thank you . ...

醒目開學勳章

Sara : 無問題 ....... 我 C 好之後, 用 email 通知你 , 你才告訴 我你想如何交收啦.....

原帖由 sara11 於 10-9-30 15:55 發表
wen,
我報名先,下年我囡讀小一,我想要!借我co....... Thanks!

醒目開學勳章

雪文  :  Congrats..... 係一個特別的日子......  

原帖由 雪文 於 10-10-1 12:14 發表
好嘢, 順產生咗囉 , 六磅幾

醒目開學勳章

雪文 : 我 C 唔到 ebook , 你可唔可以教下我, send email 比我呀 ,  我想 C 完後比 loklok 同 Sara......

原帖由 LOKLOK89 於 10-10-6 17:50 發表

雪文 ,
THANKS,我星期四及五去學校接放學,星期一至三都有空.

WENDY,
P.1 e-book ,我都想要

醒目開學勳章

Sara and 雪文 : Thanks for your help!!!!   

原帖由 雪文 於 10-10-11 19:31 發表
Loklokma...D碟我俾晒sara啦, 你等佢搞掂咗俾你啦.

醒目開學勳章

雪文 : 如果你同你 新 boss 講唔掂數, 你先至考慮其他啦........ 年齡唔係問題...... 你可以試下先......

努力,加油...... 唔好甘灰心......

原帖由 雪文 於 10-10-11 23:46 發表
啱上咗jobsdb, 都有好多工啱我呀
只是擔心年齡的問題
你哋話中年是否等于揾唔到工呢 ?
‹ 上一主題|下一主題