用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 (MS) 有無家長收到信
go

民生 (MS) 有無家長收到信 [複製鏈接]

係唔係今日收到信呢?
我仲係OFFICE,唔知道有冇信。

我個女當日in得好好,全識答,答得好專心,仲係用完整句子答,老師都猛讚佢。咁都收唔到信,我都唔明點解?!

我打佐去問,佢地都係話d信陸續寄緊,我地仲有希望。不如對下no,我個女係25xx,27/11in,你地呢?

回復 77# minisukiyaki 的帖子

你咁講等於殺死我!

今日郵差已經寄佐信黎我屋企啦!就係冇民生。

唉!我宜家一間都冇。爸爸話係因為家姐讀SC,人地見到都以為我地會返去SC,所以唔收。問題係宜家SC都唔收我地。
好想哭!!!真係冇心機,唔想返工啦!

回復 3# joeyma 的帖子

之前啟思收佐我地,我仲好放棄佐,宜家讀緊的幼兒園我又放棄,死啦,會唔會冇書讀。

回復 2# meebardog 的帖子

YOU still haven't open your mailbox?  i hope the kids who interviewed  in 27/12 still have chance to recieve offer letter in the coming day..........

回復 2# cookiegg 的帖子

nononono....we will recieve offer letter tmr......

i call the office and ask them don't cheat me, the girl said yes, still have recieve letter have not sent out....

回復 2# cookiegg 的帖子

which day you went to interview??
we were 27/11, my girl is 0802.

原帖由 yiuyiumom 於 10-12-13 17:52 發表
見到家長們好緊張地等待結果, 令我回想起上年的經驗, 我朋友有2個小朋友讀民小, 1個讀民幼, 上年第4個去考K1都唔收, 真係估都估唔到, 我現時是K1家長, 現在多了機會與其他家長互相分亨心得, 我所認識的小朋友被取錄 ...

1、其實我就懷疑次次都係衰係自己填問卷度。但我次次都俾心機填啦!到底點先叫填得好?我自問語文表達能力都唔係差!
2、到底跟進既意思係點!寫一封信去,跟進等等等......

回復 4# cookiegg 的帖子

我就係冇法子死心,因為我個女in佐11間,真係呢間最好!如果咁都唔收,我估...其他都係凍過水。

我今晚訓唔着架啦!

回復 2# eebabyma 的帖子

掉返轉,我大女今年讀城中某名幼稚園,雖然佢學術方面唔錯,但今年考小學考到死死下,我又後悔當年點解冇讀龍校。

你可以分享下你既經驗,安慰下我嗎?

回復 1# cookiegg 的帖子

我個女WAITING緊GH,等緊PC同APS,會跨區報下油天。
你個仔呢?我覺得最近好辛苦,老佐十年!

回復 1# cookiegg 的帖子

Sfa好辛苦,我唔敢報,我個女有音小同優才,但我都係麻麻 地鍾意。

回復 2# dlmcdlcl 的帖子

係呢個時候有人傾下都係好事,係啊,我心儀GH小學同幼稚園。但好難考。

回復 1# 恩林 的帖子

我發現大家來來去去都係爭緊果幾間,我都係等緊GH,PC,KCS,ST.Rosa,會去考協恩,ST.Paul

原帖由 viandes 於 10-12-14 12:50 發表
yes... received a.m. offer!!!

got the letter today??

原帖由 Miffy-miffy 於 10-12-14 13:14 發表
有無人今日收到信架 ??

點解唔可以一次過寄出曬d信 ??係都要人等 !!!

係wor, 今日應該仲要培正既信 !

HAAA, PC will sent out the letter today??

原帖由 alicialee1210 於 10-12-14 16:53 發表
york 我12月11日先in, 所以未知結果, 我係見in咗幾間kv, sc, soka 都係 waiting 所以即刻報 york, 因為依家讀 n班學費都要差不多$4000, 如果之後都要比咁多學費咁不如讀york, 所以york我係好遲先報. ...
York仲有得報嗎?我覺得阿女果日見民生已係超水準,咁都仲未有信,其他都凍過水。

我個女都係啊!老師仲讚佢識用完整句子答。唉!仲一心想佢讀龍校。
‹ 上一主題|下一主題