用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST. CAT. & KENTVILLE INTERVIEW
樓主: BB豬MUMMY
go

ST. CAT. & KENTVILLE INTERVIEW [複製鏈接]

我個仔吾識答BIRD的中文. 其他都OK.

之前上左INTERVIEW班, 有提過要多教佢地中文. 但係之前我教的英文單字多一D. 後來慢慢教. 佢都識番中文.

我仔IN英普的. 好彩都識答. 但我自己都係覺得佢整體都係50%  OK. 因為佢吾鐘意玩積目. 佢都吾砌...

原帖由 ashly11280 於 11-11-2009 11:07 發表
similar case, 個老師問我個囡哩隻係咩(dog), 我個囡話係dog, 老師就再問係咩, 中文係咩呀, 我個囡又話係dog...
到老師再問哩條係咩(fish), 我個囡就話fish, 老師於是再問哩條係咩,中文係咩, 我個囡就話eye, 我o晒咀 ...
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

Thank you for your sharing.

Hopefully you succeed in KV also. I am on coming Sunday afternoon at KV also. @_@
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

我個仔要我提佢佢先講. 平時都係0甘. 教佢講都要體佢心情...

原帖由 zoesychan 於 9-11-2009 14:44 發表
咪用黎test你個小朋友有無禮貌識唔識講多謝 lor
‹ 上一主題|下一主題