用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到九龍塘迦南信呀??
go

有冇人收到九龍塘迦南信呀?? [複製鏈接]

Juniebarbie. 你收到la. 我都有interview 3迦南(九龍塘2間和麗港),interview 幾多迦南?我好緊張呀

未收到喎,你哋幾時intervew架

好似個個都waiting list. 嘩!1000-2000人interview的幼稚園都今人這樣心慌慌,之後出名嗰啲3000-4000人報的幼稚園咪更難!好彩之前有比留位費back up,否則,這星期等迦南result ,我唸我嚇死啦,日曰返工都驚餐死!
小朋友和大人都大壓力,一offer難求!

回復 42# cat8141210 的帖子

你住邊度?

原帖由 leungcnine 於 11-11-21 17:38 發表
cat8141210, 德福校舍我去過interview, 好細, 細過kln tong 迦南好多, 無得比!

德福大好多,你可能冇行哂,德福有2個playground (一前一後),室外遊樂設施多過迦南好多,有net ,ee好好,好有愛心,主任好好,該班負責的主任好有愛心,但其他老師不大清楚。另外最值得留意,德福可最遲7:00pm接放學(比多$300)

原帖由 leungcnine 於 11-11-21 18:10 發表
cclemon2009, 德福原來算大架? 其實我係同金巴倫迦南比較, 所以先覺得德福細咋, 搞錯左唔好意思.

比窩打老道分校大,但相對金巴倫道細

我收到窩打老道信la,取錄正取生,但藍田分校wait list

正校今星期尾出result,我收到窩打老道封信寫下星期五或六先交留位費,應該不是賺錢

Happy 妹:我囝囝係4月bb,其實他都是上個月開始肯學講嘢,現在講部份單字和少少雙字,語言能力不是特別叻

以校園大細相比,德福既size大啲同戶外遊戲都比多啲。不過好似德褔已不是net教。如果不打算k班轉其他再出名啲既九龍塘學校,我覺得德福都唔錯。如果要轉,則考慮窩打老道,因為話晒都叫九龍塘學校。

Ie_swy
我問咗窩打老道迦南,全曰班pn學生直上k1,但上午班pn就不保證。
之於德福Net今年嗰個(金髮西人)是新來的,但近排好似吾見她企在門口,你可以打電話問問究竟現在是否仍是她教英文

Cat8141220
我唸睇埋金巴倫道 結果先啦,不過應該吾得,因為囝囝當曰返完playgroup然後再面試,面試明顯差,可能眼訓,嚷着要走,老公之後都有話我當日應該吾好帶佢返playgroup,事後,我都好自責。

原帖由 cclemon2009 於 11-11-22 12:51 發表
Cat8141220
我唸睇埋金巴倫道 結果先啦,不過應該吾得,因為囝囝當曰返完playgroup然後再面試,面試明顯差,可能眼訓,嚷着要走,老公之後都有話我當日應該吾好帶佢返playgroup,事後,我都好自責。 ...

果然wait list 呀!有啲down,因為我,所以囝囝waiting,老公話預咗la囝囝當曰發哂疲氣,我呢幾日時常心唸如果有pm都好呀,雖然吾考慮,但我個心會舒服少少,現在真係....唏!唯有疊埋心水,就選之前嗰2間offer la

多謝你的安慰,今次教訓,永遠記住,希望你得la

原帖由 cat8141210 於 11-11-22 16:42 發表

我都係心中有數...
我囡囡應該係唔得...
因為我囡囡INTERVIEW果日...
老師問野太耐...
囡囡冇耐性...
唔肯坐...仲係都要落地...
落左地都唔止..仲要"幢"左隻腳上櫈...
兩個老師即場"嘩!!"左一聲...
我仲 ...

好多謝你的安慰,好巧合,我個仔當曰扭眼訓時,他想走,我捉住佢,唸住放番佢上張櫈上,點知佢成對腳企上張櫈上面
‹ 上一主題|下一主題