用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學琴學費
樓主: chingb82
go

學琴學費 [複製鏈接]

原帖由 petunia 於 08-10-21 10:05 發表
280...俾我就唔會收你個孩子做學生。六年前我仲教緊琴時,我只有兩個價﹕5級以下500蚊一個鐘,6級或以上就900蚊一個鐘。我唔會上門,只會你上我門,咁多學生我點記得邊個學幾多級?最怕就係計數同埋找錢。嫌我貴就唔好跟我,that's ...

Petunia:

請問你既Quali係咩?? 可以學費咁貴!!

原帖由 小伊 於 08-10-24 01:04 發表
每個人的要求都唔同,若果為咗考下級,對升小學、中學有幫助的話就容易啦,是但平平地系琴行好街好揾個老師都無所謂。反過來,若希望認認真真學音樂, 我系話音樂,不是單單學樂器的話,盡自己的能力,培養個小朋友啦! ...

而家D老師良秀不齊, 最緊要係靠口碑, 貪平不停咁換老師, 拖得2,3年都仲係得1級既水平, 嘥時間又學唔到野, 而家好多老師教到4,5級就唔教, 大家要小心............

原帖由 Pianokc 於 08-11-1 23:13 發表
$ 750 an hour for Grade8-Diploma.
No going to students' house.
Just students to my studios.
Grand pianos (special edition bosendorfer piano)

Motivating and inspiring teaching methods, but presently I ...

Qualification, please

原帖由 Pianokc 於 08-11-2 23:14 發表
PM to You.

Pianokc:

請問你的大學學位是否主修音樂?? 另外音樂治療及兒童心理學主要係針對智力或學習有問題的兒童 , 對一般的教學及演奏技巧無セ幫助o 至於其他文憑(DipABRSM/LRSM)一般的老師也有, 無乜特別.....

原帖由 Pianokc 於 08-11-3 21:48 發表
BTW, Mom5354, you seem to have no respect for other people's privacy. I was not interested in publicly posting my information in the forum, hence the PM. Guess I was too naive to think there is such a ...

Pianokc:

唔好意思, 無留意係Confidential, 我只係怕其他BK Mummy俾人呃啫...

‹ 上一主題|下一主題