用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班
樓主: Christy620
go

2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班 [複製鏈接]

Re: 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

Sindy
係咪要著學校個套紅色運動服,定係任何運動服?
另外想問你知唔知訂左d冷外套幾時可以有呢?

hellolanlan
多謝你讚sophia。我覺得蘭蘭好淡定,好有大姐姐風範,怪唔之得0甘多同學仔鐘意佢。
其實個日我見到個個小朋友都好活潑同可愛,見到佢地手拖手,有d出主意玩遊戲,有d玩得好投入,聽到佢地哈哈大笑,每個都有一張天真爛漫的笑臉,可見佢地平時上課應該都係好開心及關係融洽。

Re: 2006入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

sindy
thank you for your reply

we are in group B & bus # 2

Re: 入讀嘉諾撒聖心幼稚園 NC 班

Sindy,
好多謝你送的小禮物,我個女放學後,即刻打黎話的知mansfield mami送禮物俾佢,佢話仲同係通利的同學仔的貼紙一樣(佢一直都想要,但係買唔到),所以真係橋。多謝你。

hi

我想知道觀課那天是否阿女照搭校車返學及放學,而家長就自行搭車上聖心,時間正確呢講係幾點鐘?

hi

我想知道觀課那天是否阿女照搭校車返學及放學,而家長就自行搭車上聖心,時間正確呢講係幾點鐘?

holiday

thank you

我諗我會俾佢搭校車,放學就一起走。

dwc
恭喜你生左個金豬仔,祝你快速復元,豬仔健康,食得訓得。

mama_fat

我問過學校,佢地話呢一兩天會出通告,不過你可以因應天氣,俾仔女著全套冬季或全套夏季校服。
mama_fat 寫道:
does anyone know when to change for summer uniform?    My daughter insisted to change for it this morning.

hellolanlan

多謝你提供網址。

hellolanlan

6月出左咩,要0甘快去睇。

hellolanlan 寫道:
Sindy, 6 月出左啦, 快d去睇下啦 ~

剛剛望過校曆,原來nc返學返到6月29咋,時間過得真快。

LKA a.m.
1. holiday (NCC)
2. babysophia (NCB)

LKB a.m.
1. mcyu (NCC)
2. 5354(NCC)
3. DWC (NCA)
4. Christy620 (NCA)

LKC a.m.
1. @CKP@(NCC)
2. KiKi,B (NCA)

LKA p.m.
1. markbean (NCC)

LKB p.m.

LKC p.m

請問D男仔去哂邊班呢?? MUVIS話男仔去A班???  都唔知真定假

之前SOPHIA話會同ANSON升同一班,佢宜家升上LKA,而SINDY囝囝都係升LKA,可能A班會多D男孩子。

apapa 寫道:
Hello 各位師姐媽咪,

我個囡今年都會讀聖心K1, 我有D問題想問問;

1. 學校有冇 NET? 如有, 一個星期上幾多堂呢?上下午班各一位,一星期一堂phonics及一堂oral
2. 我個囡將會讀 PM班, 升小一係唔係一定直升? or其實都係睇lucky draw's result?好似話選上午校,因是私校,聖心k3可直上,而下午校,因是津校,k3學生都是計分及參加大抽獎
3. K1有冇功課,家長既 involvement多唔多?
每天一張工作紙,做連線,填色(不需寫字)
一星期一份閱讀報告(畫畫,家長可輔助加少許文字)
一星期一份剪報分享(用口講,家長幫手剪貼)
不定期有聖經科勞作(家長幫手剪貼)
不定期比賽(節慶,校外....)可自由參與
4. 每班係唔係只有一位老師跟?
每班有兩位班主任
sorry,太多問題,因為真係好想了解多D聖心! 唔該晒!
‹ 上一主題|下一主題