用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 比華利中英文幼稚園(將軍澳)可否分享?
go

比華利中英文幼稚園(將軍澳)可否分享? [複製鏈接]

原帖由 Pphoebe 於 11-3-14 22:55 發表
請問比華利中英文幼稚園以前是否不接受學券的?但最近見她是有學券的學校。
她的程度如何呢?對她整體印象如何?如果想升直資小學,讀這間適合嗎?有沒有家長可以分享一下?謝謝! ...

比華利係新學年 (2011年9月)開始收學券
以前係唔收的
我的小朋友好細.嚟緊九月先讀PN
我朋友個仔以前讀比華利.佢話比華利未收學券前
的程度其實都幾深
佢個仔PN班巳認得好多英文同中文生字
同以佢所知以前到K3.會由NET做班主任
但現在轉收學券就唔知會唔會淺咗
同以前佢個仔讀PN 時.一星期得三日有NET教英文
但嚟緊九月返而日日都有NET
我地懷疑佢將D資源放晒落PN班
因為K受教署監管. (因為收學券.有課程指引)

原帖由 榛子果仁 於 11-3-16 11:29 發表
囡囡正讀2歲班, 由歲半班開始讀.

cedric 媽, 連我都唔知下年日日有net, 我地好似日日有NET同普通話個噃. (可唔可以你補充多啲資料)

2歲班開始, 有書, 逢星期五會收到圖工、線條練習, 派手冊. 內有詳細該星期的學習 ...

我interview時問過一次
後來又打去問多次confirm
老師都話每日有 NET教英文
不過我唔記得佢話係30定45MIN
普通話就一星期三堂
所以佢的學費.我都覺幾抵讀
咁個女係咪九月做大女
學之園有消息未

原帖由 candykiki123 於 11-3-18 10:42 發表
我女女由兩歲班開始讀比華利, 現在係比華利K1了, 由2010年學年開始便採用學卷制, 不是2011年才採用, 雖則學校一早說過因用學卷制有教署監管課程, 課程會採用淺既教科書, 但功課仍會一如以往會比較深 , 阿女現在已讀 ...

放學有oral班.仲要唔洗錢.又唔錯喎
‹ 上一主題|下一主題