用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

加埋邊只米呀
Easy媽咪 寫道:
我地係食四色米架, 我同老公結婚就開始咁食法...所以大仔出世後煲粥仔都係用四色米, 唔知係咪咁, 佢日日都有得呵呢!       

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

肥仔媽咪,

p3開始, 你會唔會叫工人帶亞仔返屋企食 lunch 呀

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

等我又試下先
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:

咁比例係幾多呀   
要視乎你屋企食幾多飯, 如果我家食3mud半, 咁就白米1-1/2, 糙米1, 紅米1/2. [/quote]

我個仔直情雀躍呀   
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:
肥仔媽咪,

p3開始, 你會唔會叫工人帶亞仔返屋企食 lunch 呀
原本我係諗住叫工人送飯架, 但佢睇過個餐單話好好咪想試下, 咁就俾佢試一個月囉![/quote]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

我頭先 lunch hour 時撞到個靚媽咪   

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:
我頭先 lunch hour 時撞到個靚媽咪   
等我估下先, 係咪Easy媽呢? [/quote]

Easy媽咪 寫道:
藍莓素對眼睛有益, 我都買D比我個囡食, 你地有無好介紹?<--yes, 我都想買黎試試呀...好唔好味架    >>>>>好味架, 又唔太甜

邊個? 邊個? 邊個撞我??? 嘻...
AE_bb原來妳...我地咁近下次約出黎食lunch啦~~    >>>>>更好啦   

麟媽媽

我個大仔同肥仔媽咪個仔係同一間學校架.

你講呢件事我冇聽過喎   如果係嘅話, 會大概幾時呀  
麟媽媽 寫道:
肥仔媽咪,

你有無收到風你仔學校會搬呀?
我聽佢地講華小隔離聖瑪加利殺校之後,
個校舍會比你仔學校用喎。
如果係真,咁到時返學放學嗰條小路,
一定交通大混亂!

chuchu,

我個大仔上,下學期嘅書單加埋都要差唔多$2,000呀   
CHUCHU 寫道:

今日派咗書單,上學期要成$1066.2 好貴呀~~~~
  加埋大囡呀,仲勁呀,好肉尺呀

學校07年度會轉全日制, 班房應該係夠用, 而且一直以黎都係中,小學係埋一齊, 真係唔知點解要搬, 可能有新構思都未定, 但如果真係搬我諗都要係08年度嘅事掛. 搬去華小隔離, 返學放學果d 校車, 保母車, 私家車.....真係好混亂 [quote]
麟媽媽 寫道:
唔知呀!因為我地「喉」住嗰個校舍好耐,
呢個校舍將華中同華小分隔左!夾左係中間。
咁琴日有家長係學校傾開,
咁校方有人話比我地用既機會好微,
因為個校舍屬香港天主教區,
我地華小卻有2個辦學團體,所以唔比得我地用,
而呢個校舍會比你地學校咁話囉。
其實你地係咪已經全日制?
如果你地有足夠班房,其實使咩轉校址呢?

[quote]

chuchu,

你邊日去呀, 等我撞下你先   
CHUCHU 寫道:
Charitymami,

哈! 咁我一定去sogo 啦,有hello kitty 拍照,yeah !

chuchu,

我個細女跟左你, 我就樂得清閒 lu   

如果學校搬, 肥仔媽咪點止行多2步呀
CHUCHU 寫道:
katiema, easyma,

我好肯定你地一定見過面,不過唔識姐 因為你地都係送返學,哈!

肥仔媽咪,

你更係唔想搬校啦 要早d起身走多兩步路呀.   

AE_bb,

好呀,睇下撞得你有幾痛,嘻.
等你B女跟錯我返屋企都好呀.

[quote]
AE_bb 寫道:
chuchu,

你邊日去呀, 等我撞下你先   
[/quote]

yes ah

你有冇親自去定呀
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb
今早係咪你去交留位費呀?

你咁近   
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:
yes ah

你有冇親自去定呀
我未夠8:00就到, 8:20走! [/quote]

出面又熱又落雨, 你地入戲院睇戲兼嘆冷氣都已經好好節目啦   

e......你冇報暑假班比佢地咩

你個細仔去唔去睇呀 我諗佢實鍾意
Easy媽咪 寫道:
hi~~all
妳地有咩節目比仔仔女女呀? 我大仔日日訓到好遲先肯起身呀~~
今日下午大仔學完琴會同佢地睇加菲貓~~行下街咁啦...都唔知同佢地去邊?    個天又落雨~~~

而家d小朋友志願真係唔同哂, 我舊同事個女話我的志願係做 "收銀員" 喎      , 激到我舊同事 c c 下    [quote]
LULU-MAK 寫道:
無錯! 亞囡暫時既志願, 就係要讀完書, 即刻去參加香港小姐...其次再選MS. MACAU. 我有時都比個囡激到吹漲   
[quote]
肥仔媽咪 寫道:
[quote]睇

easyma,

係邊到學呀, 可唔可以 pm d 資料比我呀     
Easy媽咪 寫道:
肥仔媽
英文國際音標<---學左d併音...自己識睇字典讀宇架, 我仔都幾鍾意呀...可能老師教得好掛...要學足年幾架! 佢上左堂咋~~   

charity 好叻女喎    獎勵下佢都好應該嘅

我都"鄧"你開心呀
Charitymami 寫道:
昨天早上和阿女返校取成績表, 我的心情戰戰兢兢, 當班主任遞上成績表給我看時, 見阿女比上學期考前了2名, 使病緊的我精神為之一振, 同埋今年取得多項校內、外獎項, 獎品 & 書券; 老師都笑著說成績表內都唔夠位打..........希望來年能夠打進三甲之內。

雖然我好病, 但都陪阿女到附近又一城溜冰, 食野, 睇嘉菲貓2, 玩足成日, 至於買玩具都係留番比佢 Daddy 做。

肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:
easyma,

係邊到學呀, 可唔可以 pm d 資料比我呀     
AE,

你係咪有興趣俾個仔學國際音標呀? 係就等我搵資料等佢哋一齊學喇! 我記得個centre好似在灣仔![/quote]

Easy媽咪,

咁我都唔麻煩你喇, 肥仔媽咪搵到資料會通知我架啦       
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
Easy媽咪 寫道:
AE_bb & 肥仔媽咪
近花虛架...全期都幾貴...因為學足年幾嗎...但分開計...每堂$100一個鐘咋!

等我回家再send資料比妳地!
Easy媽咪,

唔好麻煩你喇, 你個centre在九龍, 等我搵搵Teresa啲料! 唔該晒你先! [/quote]
‹ 上一主題|下一主題