用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

me 2   
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
Easy媽咪 寫道:
肥仔媽 & AE_bb
好啦~~咁有須要就call我啦~~   
唔該晒你!    [/quote]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

肥仔媽咪 寫道:
[quote]
carollam310 寫道:
阿女今日開始放暑假 佢尋日己經急不及待要去睇超人 ─強戰回歸   黎緊仲有反斗車王...決戰魔盜王...狼羊物語...魔怪屋...Keroro 軍曹.....   
'強戰回歸'呢套我都好想睇, 你覺得好唔好睇呀?[/quote]

我個仔話要睇反斗車王

我都想睇軟硬嘅配音   

Easy媽咪,

真係好值得開心呀           

仲有 bb 囡個媽咪都公喜細佬呀   

我諗佢記得邊個 bb囡掛   
Easy媽咪 寫道:
肥仔媽咪
知道!!!      我要話肥仔Jason佢先知架!

AE_bb
thanks!

LuLu-Mak,

去邊樹玩呀? 囡囡實好開心

玩得開心d呀    

Easy媽咪

游水好呀, 日日游水, 消暑之余仲對身體好    男仔黑小小唔怕啦

同d仔去黃金海岸玩呀>>>>聽落好吸引喎, 記得
玩完返黎報料呀   玩幾多日呀?  個 promotion 做到幾時呀, 講到我都有d心郁郁 tim  
Easy媽咪 寫道:
今日天氣好好呀...仲好熱...d仔一早工人姐姐帶佢地落樓下游水喇...哂一陣都黑哂喇~~~   

明天我同老公請假, 同d仔去黃金海岸玩呀...佢地有個buffer"仲夏xxx"有波波池同d jump games 小朋友每人送套小巫師衫比佢地! 睇下好唔好玩...再報比妳地知!

係25/7前報名大人有75折架!

咁返黎記得比d相我地睇呀   
LULU-MAK 寫道:
我去北海道同東京迪士尼, 家陣好期待富良野果道既花田, 我帶佐2張1GB咭去影相.

SCY2A2   

我個大仔前年都開始自己沖涼喇, 不過我諗係男仔關係, 頭髮短短, 洗頭冇問題 [quote]
SCY2A2 寫道:
Hello! 我新報到, 我個女都升小三, 想問你們仔女係唔係自己洗頭

Easy媽咪,

原來係 day trip, 我仲以為住日晚 tim....

個行程好豐富, arm 哂d小朋友玩啦  

野地射擊, 好好玩呀   

沖泡泡浴, 可能要成個鐘   
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
CHUCHU 寫道:

AE_bb,

哈哈哈! 我冇理個女洗頭好耐lu,尼個責任留咗比個大囡,因為佢地要一齊沖涼呀麻,不過我唔比落護髮素,驚佢過得唔乾淨呀   yeah !
CHUCHU,

我表妹個囡又係好鐘意玩泡泡浴, 佢話在類似sasa的地方有$20一大樽bubble bath賣, 一放水落浴缸度啲泡就好似綿花咁好正, 你可以考慮買返嚟玩下! [/quote]

Easy媽咪,

上次我地去濕地公園, d 細路又係配到唔捨得走, 食完飯介話要去食糖水, 務求見多一陣兼玩多一陣   

我個細女仲學識自己唔扶野上落樓梯, 來回上落左好多次, 雖然得果幾級, 佢都行得好開心咁

玩完第2日, 大仔同個細女都仲好累, 個大仔係張 sofa 到坐坐下都訓着, 細細女就訓左幾次覺   

charles下星期五要做手術>>>>做完手術休息多d喇

將軍澳果間機械人餐廳>>>>>將軍澳邊度呀 有咩機械人架

charitymami,

個機械人好似星球大戰裡面垃圾筒個款>>>>>識唔識得行架   

Easy媽咪,

我今朝睇報紙咁 arm 都有講呢間餐廳呀 都幾得意吖

不過除非去開果頭, 如果唔係都唔會特登入去 lu

個音樂營係邊樹呀 細佬有冇份去呀 係咪你都要陪入營架

麟媽媽,

welcome back 呀

小朋友jetlag應該好快適應, 唔駛擔心嘅

今次旅程有冇得意野發生呀

麟媽媽 ,

睇戲呢個方法幾好喎, 相信你個仔好快一覺訓天光

你有屋企人係外國, 探親團在所難免架喇 不過一次過見到哂d屋企人都好開心嘅 ......

我有朋友移民左去加拿大後都要返番黎香港, 佢地又係話悶, 話都係返香港好d  

我都試過坐十幾個鐘頭飛機, 諗起都有d

Easy媽咪,

今日都 arm arm 諗起 charles 應該都做左手術, 諗住上黎 pm 比你問候下, 不過已經見到你個 post, 知道 charles 嘅情況都唔錯 bor      

你果個係叻仔黎嘅, 繼續努力啦   
Easy媽咪 寫道:
肥仔媽咪
多謝關心呀~   
佢琴日一早做架...食過3次止痛藥, 今日唔洗食喇...而家仲同個alfred玩緊...不過好小心咁玩lu     

呀仔今年升小三叻仔班喇,A班同B班分散左d叻仔, 呀仔今年升3B~~~le年都唔洗想佢會考到5名內lu   

LULU-MAK ,

行程好豐富呀   

睇完我想即刻飛身去玩tim   

你囡囡好搞笑呀, 我諗呢個 trip 佢都同你一樣......夢寐以求

其實夏天去北海道係咪都咁好玩同好多野睇呢    我個大仔就好恨冬天去, 可以睇雪同玩雪, 但我就擔心如果個細囡第一次去旅行就去d咁凍嘅地方會受唔住   

你囡囡去 disneyland 有冇買野呀

銀座SHOPPING真係幾貴, 我都好似冇試過係銀座買野返香港.  

你買黎做手信嘅傘貴唔貴呀 我記得係日本買傘都幾貴下

有冇多d相睇呀

順帶問下, 你個團費幾$$$$$$   

LULU-MAK

聽你咁講夏天去都幾好喎, 反正睇嘅野唔同, 最多遲d等個細囡再大d先再冬天去多次 (我對日本有情意結)

日本 disneyland 賣嘅精品係靚d嘅, 我次次去到都忍唔住   

團費8999>>>>>都 ok 喎, 通常去日本都要預千零蚊一日

其他(保險,機場稅....小費)=$11000>>>>反而雜費都唔平

期待你 post 上黎d 相呀     

係咪你個靚囡囡貪靚, 要影多幾次呀
carollam310 寫道:
唔知呢...我一早就同阿女去換...都好快搞掂...係影相影左4..5次麻煩之嘛...張新身份證又冇相既..都唔知影黎做乜   

fp,

咁你果陣係幾月份去北海道呀
‹ 上一主題|下一主題