用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

LULU-MAK

d 相好靚喎

囡囡好上鏡又識擺 pose   

夏天去北海道都唔錯吖

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾?笑呵呵

fp,

嘩.......聽到都開心呀

7月去, 記低先, 但會唔會好熱

由北海道

唔該哂    [quote]
LULU-MAK 寫道:
AE_bb,

多謝晒!如果係真係plan7月去, 到時記住帶一兩件厚衫同一件外套, 話晒得16-17度, 我都覺我一早一晚有d涷, 放落個

唔該哂   

d 相你慢慢整啦    [quote]
fp 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:
fp,

嘩.......聽到都開心呀

7月去, 記低先, 但會唔會好熱>>>>唔熱,quite cold, just only 15-16 degree in 富良野   

由北海道

LULU-MAK ,

囡囡有冇事呀?

我都同個仔講, 你咁瘦, 3號風球都吹得起你呀   
噚日下晝咪已經掛3號風球, 亞囡去返暑期班既時間, 竟然比風吹跌落地下,可想而知...我個囡有幾瘦   

d bk 媽咪話天文台欺騙香港人呀, 咁大風應該係8號風球喎.....

我個仔今朝都要返暑假班呀, 打左去 centre 話要返, 不過打左好耐先通呀   [quote]
麟媽媽 寫道:
天文台真係離譜!咁大風都仲係3 號!
你地D 小朋友今朝有無暑期班上呀?
我好擔心,我仔9:00 出左去…..
早D 知咁勁我唔比佢出去喇,
而家佢到左喇,12:00放我驚到時仲大風!

[quote]

麟媽媽,

d 貓貓好得意呀   

麟媽媽

我都問左個仔話出門口時細細雨先比佢地出去咋, 如果大風又大雨我就叫佢地留係屋企, 費事個工人又要抱住個細女又要顧住個大仔.....

頭先個天又黑哂加橫風橫雨喇
麟媽媽 寫道:
AE_bb,

我仔今朝出門口時都未落出雨架,
如果遲一個鐘我都叫佢唔好去囉。
好在頭先12點零鐘個天光番D,
細雨D,唔係真係煩死黎。

麟媽媽

係咪平時多數下午買, 所以今朝冇買

不過d工人都係唔識轉灣架喇   

肥仔媽咪 寫道:

唔好信個衰佬!

其實就算唔掛8號都挨近黑雨啦   

我仔打嚟話窗台漏水添呀!>>>>>快d用 布 zip 住先啦
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:

頭先個天又黑哂加橫風橫雨喇
依家外面真係好似打到嚟咁, 我仔打嚟話窗台漏水添呀! [/quote]

佢地好樂意接受呢d任務嘅
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
AE_bb 寫道:
其實就算唔掛8號都挨近黑雨啦   

我仔打嚟話窗台漏水添呀!>>>>>快d用 布 zip 住先啦
我叫佢密切留意全屋啲窗, 一有動靜就通知工人, 佢會好好完成呢個任務ga la! [/quote]

肉痛 c
小心處理傷口呀.....

亞囡比風吹跌整親兩個菠羅蓋,     鬼叫   
工人就同把傘博殺, 攪到把SUPER大傘爛左, 我新買, 用唔夠5次    , 個工人話比我聽既時候, 仲好驚, 好驚我鬧佢   

肥仔媽咪,

你屋企漏水情況點呀

係 law, 咁未冇覺好訓

快 d 搵人返黎整整佢啦

講開半夜起身抺水, 我都試過一次好好笑, 話說當時冇工人, 又唔記得關

:tongue:  :tongue: [quote]
肥仔媽咪 寫道:
係 law, 咁未冇覺好訓>>>>好彩好快瞓得返.

快 d 搵人返黎整整佢啦 >>>>應該用啲silicon補返出面就得, 不過要等冇雨落.

講開半夜起身抺水, 我都試過一次好好笑, 話說當時冇工人, 又唔記得關

真係好危險呀

好彩管理員叔叔幫手咋   

囡囡個 knee 冇乜事啦馬?[quote]
呢個風不單只整爛我把傘, 吹跌我個囡, 噚晚姐姐仲話比我知...廚房出面既涼衫架吹跌左一邊, 當時我好驚, 驚個架真係跌左落天井會整親人    跟住打電話落管理處叫晒救命    , 佢地即刻派兩個人上

我記得我工人5月放假時, 我簡直想 c 呀
除左做家務之外, 仲要朝朝6點起身   
我記得佢走左3日到, 我已經日日掛住佢, 希望日子快d過, 佢就快d返   

咁你話佢知淨係 lunch time 先可以咁 free 架咋, 平時個個做野好專心, 靜到蚊飛過都聽到 law   
Easy媽咪 寫道:
今日帶左個仔返公司, 唉...lunch time 班同事打機, 攪到呀仔好鬼開心, 真係以為返工原來咁鬼feel    , 而且班同事全男班, 玩d games 合哂佢心水!   
死路, 平時咪唔可以講"媽咪返工咁辛苦lu"   

我個大仔黎過我 office 都好好奇, 成日問我呢樣問我果樣
Charitymami 寫道:
下星期姐姐開始放大假, 好彩阿囡D暑期活動差不多完結, 到時我都要帶女返工, 我公司冇 game 玩 ga. 真係返黎要做 office girl, 幫手遞下文件, copy & fax ar.  
‹ 上一主題|下一主題