用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010/9入讀k1媽me...談談(青衣區)
go

2010/9入讀k1媽me...談談(青衣區) [複製鏈接]

我諗卓思會仲有位, 因為佢地好似呢幾日(唔知係4,5,6度)先做註冊, 我諗都有人唔註啦, INCULDING MY GIRL~

原帖由 倬瑩meme 於 10-1-5 01:36 發表

我係住青衣啊!長康!
面試果日爸爸會黎嘛?我老公請唔倒假,唔出席會唔會扣分呢?

唔會扣分

原帖由 倬瑩meme 於 10-1-5 01:39 發表

你好,想問你點解唔讀呢?係地點or其他問題呢?可解說嘛?

因我女係12月b, 我驚無人收佢, 所以未係咁報羅(總共13間)(九龍8間,青衣5間)其實我都鍾意出面九龍d kg, 不過幾好彩地多數都收, 不過如果係青衣我都係最鍾意卓思, 第二係田家炳, 第三先荊晃堂~

1.卓思係學術性d, 第日讀小學會好d
2.田家炳都係學術性d, 另睇中佢保良局背景
3.荊晃堂係活動主題教學, 我自己無係太鍾意, 可取是聖公會only~~

原帖由 倬瑩meme 於 10-1-6 00:28 發表

卓思有位我都一定會報!!
田家炳我覺得好雜,我經過幾次都見一班班(公仔人)係就近食煙!老師話校內每個班房都有班口離開,我覺冇安全感了,而個操場又係公用,將小朋友帶出帶入,我覺得有危險性出現! ...

雜既問題我就無諗, 我估d公仔人唔會攪d kg生掛, 我既考慮係第日小學抽獎抽得唔好, 都可以去陳溢同世德度叩門~至於青衣商會的確係一間HAPPY KG, 我女都有考, 不過始終BACK UP唔夠, 所以當初雖然報了五間青衣KG, 但我只會考慮以上三間ONLY

而聖公會就主恩OR何澤云~~~

原帖由 yyin 於 10-1-7 16:24 發表

ROYYY
你細b都咁好咁多間收佢...係咪好叻女架呢?? 我地6月b都8成唔收...多數都係wait list....慘慘慘!!!

多謝你既讚賞, 不過其實佢唔係好叻, 只係好彩~大家都加油啦

原帖由 姬絲蒂 於 10-1-7 16:38 發表
我都係青衣mami, 囝囝係0711, 宜家同佢hold左下面3個offers, 想問下大家意見邊間好d

1) 荃灣: 荊冕堂士德AM
2) 青衣: 康傑AM
3) 九龍塘: 約克PM

不好睇你想你既小孩第日讀咩小學
首先康傑我從來無考慮過, 不能給意見
1) 抽獎抽得唔好, 可試叩仁立,仁紀,主恩,何澤云等
3) 我估係約克英文會好d, 一d私小,is,宜資既都可以考慮

不過如果你一心都想大抽獎, 就不要浪費$去讀york,留d$比佢番課外活動 or 學英普好過~

原帖由 姬絲蒂 於 10-1-8 11:52 發表
想八卦下,點解冇考慮康傑...我見好少人提康傑..

因為我既考慮係本身打算第日個女會讀一d九龍區既小學(深水步or九龍城區, 所以我報既主要係呢2區既kg有學卷既冇學卷都有報(有一條龍,也有half條龍既), 而青衣既kg, 只當備用(所以無咩好了解咁, 而卓思係青衣區較好口碑in bk及有學卷, 因為覺係青衣讀都讀d無學卷既係好唔抵, 而另外會考慮果2間係因為有保良局背景及聖公會背景而選既)~

紅字是無考慮康傑既答案
‹ 上一主題|下一主題