用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 伊中/華英?
go

伊中/華英? [複製鏈接]

原帖由 ricetaster 於 11-1-6 09:14 發表
去到全級三十幾就未必咁樂觀, 油天雖然成績好, 但咁排就明顯有博成份, 尤其是 St. Mary 有直屬小學, 自行收生得8 個位咋

你鈎起我一個問題,以前聽人講,寧願響普通學校考頭幾名,都唔好去top學校排中間(當然樓主個女唔止中間),因為中學自行或者叩門,都只會見頭三名,係咪就係呢個意思呢﹖因為我會覺得,油天既30+,應該好過好多學校top 3啦,但你都話太摶。

樓主,如果係我,我會摶一間勁既,一間穩陣d既(即係qe呢類)。題外話,你囡d英文咁勁既﹖點train返黎架﹖

原帖由 mega_yi1 於 11-1-6 21:25 發表

伊中自行收生只交小五已後成績及其它獎..我的囡囡上年小六考20幾/190 ,,,小五上學期考50幾, 下學期考30幾/190人 ,...沒有公開獎..只得piano 二級..都有得見..當日interview 我發現這間學校有很多不同地區的人來見. ...

請問你小朋友係咪qe隔離果間小學﹖

原帖由 1964 於 11-1-24 09:17 發表
我個女今日要交form,最終為他揀了QES,佢係QE間離間小學讀,5年級考10x/185,6年級上學期老師話他是band1頭,學界拿個d奬,唔知會不會有in?

10X/185都係band 1頭,咁間小學都有d料到wor。am 定pm呀﹖定阿媽你打錯字,係1x呀﹖
‹ 上一主題|下一主題