用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一48網, 可否分享下你地交表填咗邊間? ...
go

小一48網, 可否分享下你地交表填咗邊間? [複製鏈接]

回覆 ellemama 的帖子

乙2為什麼選觀聖? 近屋企?
我不太熟這校, 想知多一點

回覆 KAMIKASHUN 的帖子

Wa, 46 的粉絲。我曾有幻想,有住46的人在抽獎前搬48。放哂46学校在头。。。。跟住派彩後住返46。

回覆 KAMIKASHUN 的帖子

我放了一間46的在乙一, 乙二三48.

回覆 robotcop 的帖子

由排位可看見不同故事, 有offer在手真的可有不一樣的選擇

回覆 sweeticandy 的帖子

希望今年仲係大機會啦。。。食埋呢水下年細佬無憂

回覆 hkpapa852 的帖子

有兩間臨記, 相信下年借位情況也是差不多.....
條橋今年已玩爛.....

大囡今年, 細佬下年..... 在入讀K1已feel到細佬果年仲爭得激烈, 我已無細佬讀直資的幻想, 希望平平穩穩跟家姐入局算la......

而家讀書的景況真的與我當年好不同, 要好好定位不容易.....

回覆 sweeticandy 的帖子

要考慮的東西實在好多, 總之內憂外患mug都齊........
讀書呢d野, 我只求自己盡人事, 幫得幾多就幾多, 細路盡了力就心足......

回覆 teambuilder 的帖子

福建的語境好, 讀得好升中考下其他學校, 如唔想考又有福中back up, 都唔錯.
津校做唔到果個語境....

十一月考到福小, 註冊了福小就唔可以抽獎.....

自行入到Lee Siu Keung, 福小第一round又收小朋友, 咁先再諗la....
in 完可能又可因親身體驗而有變....  
‹ 上一主題|下一主題