用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 參加學校泳隊定泳會泳隊対升中有幫助? ...
樓主: 花花公仔
go

參加學校泳隊定泳會泳隊対升中有幫助?   [複製鏈接]

因為游水成績好,可以順利入到BAND 1中學,大有人在....我都識唔少,但成績起碼不能太差.
其實操水真係好辛苦, 我D女操水操到想死咁濟, 但哩個活動係佢地當初自己選擇, 揀得就要做好佢,唔想佢地一辛苦就放棄,2個女之前好重惰性,自理能力又差,
現在已經訓練到自己起身去操水
其實小朋友學乜活動都好, 重點係響學嘅過程中佢會領悟到甚麼
我女就黎16歲, 已經過左反叛期,你估佢唔想反叛咩?係因為佢又要訓練又要讀書,佢連反叛嘅時間都無呀!佢自己都識講,有時間不如溫書同瞓覺好過

回覆 ha8mo 的帖子

好正常丫

回覆 alan280204 的帖子

好多時係因為不捨,一班差唔多同齡嘅朋友仔齊齊打拼,實際上泳池已經成為佢地嘅聚腳點, 就好似有d小朋友鍾意放學後三五知己去打波,去唱k,去老麥食個包咁架咋
到左某d年齡,跟本就強迫唔到佢地去操水, 佢地抱怨歸抱怨,最後米又係夠鐘就出現響泳池

妹妹頭  同意  發表於 15-7-21 16:49

回覆 miriam 的帖子

其實好睇家長點諗法, 比賽唔係輸就贏架啦!
著眼點係輸乜同贏乜?
贏人地係好叻咩?贏自己才是最重要

回覆 Yanamami 的帖子

所以女生會間中睇下中醫,調理調理

回覆 like_travel 的帖子

你就好啦!退役....我女起碼要游到出年年中

回覆 like_travel 的帖子

都係架
其實中三果年係最辛苦, 又要讀多2科, 又要保住成績揀科, 諗番起當日, 都覺得亞女好勁
學校水運會,亞女目標係要攞足6年全場杯, 仲爭2年,佢唔會放棄啦!

like_travel  攞足6年全場杯, 仲爭2年  發表於 15-7-23 12:05

‹ 上一主題|下一主題