用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ ...
樓主: Smartterrence
go

創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ [複製鏈接]

原帖由 siujanjan 於 10-11-29 15:02 發表

我老公都係咁話, 我自己都覺得好大陣味

講真..係有陣醫院嘅消毒藥水味...不過有好過無啦...起碼唔係臭先...仲可以俾我知道學校係非常乾淨同衛生...我個人唔會因為有呢d味道而減低入讀嘅希望...hehe!!

原帖由 IPBB 於 10-11-30 15:47 發表
你地知唔知大約幾時會收到Result Letter 呀!

我估計下星期初左右啦~我都幾心急o架!

原帖由 kitty_tang 於 10-11-30 22:30 發表

我都同意你講法, 我個囡在地下課室IN. 入到去的氣紛好冷好嚴肅.其中1個老師黑面問問題.我自己都緊張起來.何況小朋友呢. 又沒有引導小朋友回答問題.總之唔係我想要的輕鬆情況之下IN. 但睇番之前BK媽咪的留言. 又有D ...

可能你講得啱啦...我o係2樓in, 4號房的2位老師都幾有笑容...我都算好好彩啦!

原帖由 PeonyComing 於 10-11-30 22:38 發表
我覺得二樓六號房o個個都唔錯哦, 佢地有笑容哦! 起初入去真係幾有醫院feel, 不過因為我個囡玩到5點先走, 見到佢地d老師完o左interview後就復完課室, 又冇咁似醫院啦! 所以, 我諗係佢地interview將課室d o野收起晒.  ...

請問你是in邊一日呢? 我囝係27號in, o個日我囝玩到唔願走..結果玩到5點先走...仲要係我地夾硬的佢走咋...

原帖由 PeonyComing 於 10-12-1 23:52 發表
我28號 4點 in, 唔係好多人之嘛, 等o左15分鐘就入得啦, 我個囡都係冇拍櫈哦! 不過, 我就覺得唔太關事, 因為有d未讀過N1 O既小朋友都未正式上學, 點會學拍櫈呢! D 老師未必係睇呢D

...

我又唔係噤睇喎...我覺得創幼係著重個小朋友識唔識&會唔會拉椅..因為當時我地差唔多面試完畢既時候, 其中一位老師出題考我囝囝就是"拉椅"...我無記錯其中一位老師同我囝囝講bye bye時候, 我囝囝都跟住同番老師講: "bye bye老師, 接住又叫我囝囝拉好d櫈仔...我囝囝又立即拉好所有椅...我在樓上曾經都分享過話我囝囝拉一次唔夠...搞笑地全部在拉一次, 呢個時候連俾分o個位較cool既老師都出聲讚我囝囝話好叻喎..知道拉第一次唔整齊, 再拉過, 要整齊先算數.....

從拉椅呢個動作我估計創幼都幾著重個小朋友是否會/懂得拉好椅呢個有禮貌既動作...我估此環節都係計分的!!!

好緊張喇...應該今日or明日會收到result...雖然我抱平常心面對..唔強求並明知道唔收居多...不過真係想快d知道個結果啦...唔駛日日心掛掛...呢種心情好難捱呵...!!

我都未收到信呀..大家未收到信既家長..我地唔好灰心..從來無人證實過今日收唔到信既一定係rejected..俾d信心自己同你地小朋友..
我地從呢個角度去諗..目前起碼都仲有50%有offer..又有50%係rejected...最少無咗waiting機會..如此諗法會開心do架...hehe我係唔係好阿Q精神呀?

原帖由 coco513 於 10-12-7 19:52 發表
  仲未有信呀.. 都係唔得多嫁喇~

唔好唔開心啦..一日未收信都仲有機會..我同你一樣期待明天有好消息啦! 加油(我同你都要加油)!!
‹ 上一主題|下一主題