用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

終於放上學期第一個長假期了.  可能好好的休息. 去trip
merry christmas everyone !

原帖由 vvmon 於 10-1-4 09:45 發表
各位媽咪,
抖咗一段短時間,又要忙碌了,大家加油,加油呀!
vvmon

Happy New Year 2010
幸好今天天氣不太凍, 否則女女一定不肯這樣早起床上學.
又要作戰了.

Hi !
新年快樂.

今年新年好凍, 希望下星期回暖, 否則真的要變一隻粽.

今次我又沒份參與了 !
原帖由 bird-bird 於 10-3-8 08:15 發表
十媽、小蛋,

我都係做()所長呀

好失禮呀, 家長會日竟然唔認得媽咪......Sorry 哂

十月媽咪, 你真係講解得好詳盡.

我都覺得GH是OK的, 不過45人一班是我最不喜歡的, 老師真的照顧不來45位"小姐", 我女女常回來說有時同學好嘈, 老師都只係警告, 照講書, 沒有處理.  

還有一點是考試的"善後工作", 沒有試卷回家, 家長日又沒有太多發問時間. 我想和學校溝通多少少.

happy holidays !!

原帖由 sin_928 於 10-4-23 10:47 發表
各位現任GH家長你好

因女女將為GH kg學生,將來有望成為GHP既一份子,所以想問問大家關於GHP事。 聽聞GHP 好谷好嚴,嚴其實我覺得ok,但聽聞話如每年既校內試只有一科唔合格或就只欠幾分都要留班,請問是真的嗎? ...

GH嚴不嚴, 就看看那一位老師, 有的真的嚴, 有的是很nice.
谷不谷就要看看你自己的尺度及expectation了.  我覺得P1不是很谷, 有些科目其實比一些津貼學校還要淺, 抄書又不會抄很多. MATHS 都不是好深, 正常的P1程度吧.
不過聽講P3以上就會多很多功課.
‹ 上一主題|下一主題