用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 诚心请问上水有什么好的幼稚园推荐
樓主: happyjade
go

诚心请问上水有什么好的幼稚园推荐 [複製鏈接]

回覆:诚心请问上水有什么好的幼稚园推荐

1:係政府比他們來讀,他們和你們一樣為人父母想小朋友受好d既教育,又冇犯法,點解你地冇本事將矛頭指向政府,而去針對和你們一樣為人父母的人?2:出生地、出生家庭,邊個都選擇唔到,好彩投胎hk,歧視b6,莫說天注定,即使後天努力強過人既,都吾好去歧視差過你既人,人品差如何為人父母請問?3:如果你地既小朋友將來去到比hk更好既外國留學,你為他(她)驕傲或者欣慰時,卻不知他(她)受盡當地人歧視與譏諷,你地作何感想?係咪好似宜家歧視寸b6人一樣,開心痛快?4:已所不欲,勿施於人,他們只是想比小朋友好d既野,普通父母既希望而已。

bbrmb  同意,為人父母切記心腸太差,錯既係政府,個小朋友無罪既!  發表於 12-10-15 15:27

回覆:BingBB 的帖子

你講的有道理''社會就是如此'係因為那樣做既人太多'我地改變吾到人地既思想'但可以做好自己'做好既人多左'社會就好d和諧d

回覆:ce366 的帖子

世界上國家貧富懸殊,因而教育水平及民風各有千秋,如以平常心對待,提出有建設性的解決方案,而非攻擊,當然,這是現象,本質還在于施政問題。

引用:其實邊度睇到樓主現住在內地,唔係香港? +

原帖由 prettyporky 於 12-05-10 發表
其實邊度睇到樓主現住在內地,唔係香港?
其實他們就憑簡體字'來回復'誠心問問題的樓主'不知樓主一直匿藏不回復'是否很受傷?

‹ 上一主題|下一主題