用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正面試情況如何?
go

培正面試情況如何? [複製鏈接]

原帖由 dch_07 於 09-12-14 10:58 發表
Ha! my son said "apple, orange", I asked any more?  "banana".  All in Cantonese.  I asked, did the teacher ask you who came with you, he said yes, and he said " mama 'law!' ".  He also said there was  ...

咔咔咔~~~..偷偷地放架錯音機系個bb到咪得law...
咔咔咔...唔好話我呀.....:;pppp: :;pppp:

原帖由 Karen2009 於 09-12-14 14:18 發表
我星期六 IN 完出尼, 係條街到分別見到2 個媽媽既反應 :
第一個媽媽閙個女做乜 IN 得甘差, 唔肯答老師問題...一路行一唔大聲閙, 好多人聽到
第二個媽媽閙個仔做乜野喊 , 有乜野好喊, 我見到個小朋友只係企係一邊眼仔 ...

...嗯嗯...有病就梗系要睇醫生啦, 打針快d好....

又系我開鎗既時候

原帖由 karen55407 於 09-12-14 15:46 發表
I asked my son did yoy crying? He repied 'No', but i found some tears on his both eyes.

可能有d驚驚啦...
又話或系..........
".....阿媽..我得左啦..." 所以流淚呢.......

...男兒做事第一滴淚..唔巧追問lu.....

原帖由 tammyhw 於 09-12-15 00:54 發表
想當日阿囝IN第一間KG, 因為唔識講APPLE, 出門口我都有話左佢幾句.....之後, 去左食M記和買玩具..

到第二間, 雖然他都係有O的問題唔識, 不過我已經明白, 他只是一個2YR 的孩子, 所以都無諗過叫唔收呢個問題... IN  ...

......

至於個d 系又"媽"..又照例掃幾鎗先...
‹ 上一主題|下一主題