用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2
樓主: vc
go

嘉諾撒聖心討論區~~ part 2 [複製鏈接]

Re: 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2

Little_cy 寫道:
靜藍媽媽,
係呀, 阿女有小小氣管敏感架...所以 :cry:

係啦!依個係最煩

^O^ 寫道:
靜藍媽媽,

我唔係見到你呀,我只係在ncc班房見到你同靜藍去disneyland既相咋!唔好打我patpat啦!   

哈哈哈!    係呀!點解你會ncc

bobodog 寫道:
All,
Pls help~~~我好想我小女Oak Oak可以入到聖心Kindergarten but 我住喺太古城...想問問住址会有很大影响嗎? 要幾大才可報名? Interview --> tough嗎?

Many thanks ~~   
here聖心網頁

喂喂喂!請問你地有冇小朋友想學小提琴呀!

禾搵到間響悅韻音樂中心上環皇后大道西2-12聯發商業中心801室
咁佢話如果有兩個小朋友就可以開班!
價錢好平$350=4堂1hour、如果比夠12堂錢,就送小提琴
請問有冇小朋友上學!一齊啦     

^O^ 寫道:
[quote]
靜藍媽媽 寫道:

禾搵到間響悅韻音樂中心上環皇后大道西2-12聯發商業中心801室
價錢好平$350=4堂1hour、如果比夠12堂錢,就送小提琴

靜藍媽媽,

好似好抵喎,等我問下老公先.
但,我係課外活動果邊,好似見過有人話學小提琴會令到兩邊肩胛骨唔平衡喎.

我個女讀ncc pm嫁,1/3果日我返去觀課,咁咪見到你同靜藍張相囉.[/quote]

係呀!但係老師應該會教番正CLOCK姿勢格     
係呀!原來都係NCC

靜藍媽媽
點呀, 食左藥有冇好呀, 係呀, 呢牌天氣真係好差,突然間又凍咁多.... 我個女咳仲未好, 明天又要帶佢去睇多次醫生喇...唉.

學小提琴, 我阿女好鍾意架, 成日見到電視人地彈, 佢就話想學, 你想我死咩... 簡直倦死我喇   我成日驚學小提琴會攪到博頭痛呀...

有心啦!我好番!    但靜藍就開始流鼻水囉!今日睇

Bergamot 寫道:
[quote]
靜藍媽媽 寫道:

嘩,好抵啵,但係阿女話想學piano先,tom lee果樹我又俾左錢,3月中開始上,唔豬呢樹有冇piano學架? thx!!!! [/quote]

好似有

升番上來先啦     

有冇人呀

有呀!不過你都訓

3月8日 (三)     天色明朗
18-22 C
75-95 %

短暫時間有陽光,能見度較低。 東風3 至4 級,間中5 級。  

3月9日 (四)天色明朗
19-23 C
70-90 %

部分時間有陽光,有薄霧。 東風3 級。  

3月10日 (五)天色明朗
19-23 C
70-90 %

大致天晴,有薄霧。 微風2 級。

3月11日 (六) 有霧
19-23 C
75-95 %

部分時間有陽光,有霧。 東風2 至3 級。  

3月12日 (日)
有霧
17-23 C
70-95 %

初時有霧,稍後有幾陣雨。 微風2 級,後轉北風4 至5 級。

megabee 寫道:
剛見到聖心網頁話最低入學年齡要2歲8個月.....肥豬女因為係大女(2月出世), 就算9月都只係兩歲半, 想問各位媽咪有乜辦法, 可唔可以2月插班? 又或者係咪要再過一年(3歲半)先至報名?

無理由成間學校幼兒班都無1, 2月出世小朋友架.....

hihi    禾個女都係2月大女!小女都係3歲半先入學

3月10日 (五)天色明朗
19-23 C
70-90 %

部分時間有陽光,有薄霧。 東風3 至4 級。

3月11日 (六) 天色明朗
19-24 C
75-95 %

部分時間有陽光,有薄霧。 東風2 至3 級。

3月12日 (日) 天氣清涼
13-21 C
70-95 %

初時有霧,稍後有幾陣雨,天氣轉涼。 微風2 級,後轉北風5 級。

3月13日 (一) 天氣寒冷
11-13 C
75-95 %

天陰,有幾陣雨,天氣寒冷。 北風5 級,離岸6 級。

3月14日 (二) 天氣寒冷
12-15 C
60-85 %

大致多雲,天氣寒冷。 北至東北風4 級,間中5 級。

vc

禾同呀女報

vc

星期一!哈哈哈哈!你個女響我手上呀!叫佢對我好d呀!哈哈哈哈!唔係!           

靜藍媽媽,
wah, 同阿女報左小提琴喇....    番左4歲班tom lee未呀, 好吾好

係呀!不過小提琴最快要5,6月先開課   
tomlee第一堂呀!都ok,因為都係miss wong教嗎!不過我想同佢轉番香港仔唔知得唔得呢    
不過好似3歲班好反d,jmc就真係開始學

嘩, 4歲班真係學琴喇..... 咁快....[quote]
靜藍媽媽 寫道:
[quote]
靜藍媽媽,
wah, 同阿女報左小提琴喇....    番左4歲班tom lee未呀, 好吾好

係呀!不過小提琴最快要5,6月先開課   
tomlee第一堂呀!都ok,因為都係miss wong教嗎!不過我想同佢轉番香港仔唔知得唔得呢    
不過好似3歲班好反d,jmc就真係開始學

靜藍媽媽,
靜藍呢張相好正呀   

家化依張

謝謝       

up