用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 麗港城迦南幼兒園2010/11
樓主: BabyHilary
go

麗港城迦南幼兒園2010/11 [複製鏈接]

大家好,

我囡囡係睇開個醫生到做,你地估幾錢?答案係免費。呢醫生一向都深得民心,對病人細心,又好人,我兩個小朋友都睇佢。就算街外人做入學檢查表都係150左右。我住Kowloon City, 佢診所係聯合道。

請問您們會返8月份适應班嗎?我地一早plan好8月中去旅行,而家唔知比唔比個女返。若唔比佢返,又驚9月佢會唔適應,若返呢,8月中又要請假1星期。(好似好浪費金錢)。

我囡囡現在日頭著衭仔,去公園或近近地都ok(有時掛住玩都會失手),夜晚著片。

因有哥哥,同Hilary一樣,都係牙尖嘴利。不過見到生口面嘅人又會自動收斂。

自己凑開佢,仲有幾個月就返學啦,開始有D唔捨得!

am class

Username           Kid's Name     Gender
babyhilary            Hilary             Girl
shirleypeter          熙熙               Boy
susannajeff                               Boy
waiwai-2008                             Girl
小謙仔朱媽             謙謙             Boy
beebee11             Mona             Girl

pm class

Username               Kid's Name    Gender
carmen1102008       家諾          Boy
venus_mama08                        Boy
姚鳶                                           Boy
fakepig                                      Boy

原帖由 小謙仔朱媽 於 10-4-27 22:07 發表
大家好,我前日收到通知,話上午班有位,問我要唔要,我梗係勁開心啦 !唔洗再為亞囝瞓晏覺呢個問題而煩惱喇 我今日都收到信叫我7/5註冊呀!

am class

Username           Kid's Name     Gender
bab ...

Hi Hilary mum,

我最初聽到姑娘話"唔洗錢"都嚇一跳。世間竟有咁仁心嘅醫生!

Mona都會坐校車,但我會久不久送佢返學。哥哥以前係屋企褸下讀PN唔洗坐車,我成日都接送,同哥哥D老師、同學都好熟。所以我想公平D對妹妹。我個仔而家6歲啦,我地一班BB班嘅同學(約5個家庭,每星期都見面,班男仔學踢足球,落堂5家人lunch。一齊旅行。有時加埋D女同學,不時有gathering,birthday party)。

Mona2月生日。照你形容Hilary,我懷疑Mona同Hilary係孖生!佢哥哥一樣成日一邊問一邊隻手已搶妹妹嘅玩具(其實件玩具係哥哥嘅), 咪搞到妹妹越嚟越保護自己!
初時佢都好似你個女冇所謂, 後來變咗"雞那"妹妹, 同哥哥死拼,指定動作包括 推人、起腳, 鬥搶。蝦到哥哥飛起!唔知係咪第2個都係咁。如果係家姐細佬會好好多。

各位未來同學仔唔好驚住,好彩佢係街外係一位淑女。對BB呵護備至,大大細細一樣arm玩!

原本唸住8月唔返,但而家都決定返啦,最多月中請假。但我仍然未交錢。

好期望睇吓隻妹妹仔,返學時係點呢?坐校車會唔會哭?冇媽咪會唔會哭?希望我地所有BB都乖乖地,順利過渡!!!

若你住九龍城,可試鄭衛恒,係聯合道。平時收$170。睇開都免費。佢好細心,可試吓。

原帖由 rforyan 於 10-4-30 01:23 發表
想請問吓你講既醫生, 可唔可以介紹我呀.. 我都想知佢地址係邊thanks.

我住九龍城,你呢?

原帖由 BabyHilary 於 10-4-30 18:22 發表
原來mona同hilary發展好相似...
但我唸mona哥哥有6歲點都比較識遷就妹妹,
hilary哥哥先3歲半, 加上性格衝動,
所以我唸到8月開始冇姐姐, 自己揍返就有少少擔心,
不過我估打到埋身就自然會應付到,
或者到時佢地知我辛 ...
‹ 上一主題|下一主題