用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 學校有多少個net teacher (外國人不是abc)
go

學校有多少個net teacher (外國人不是abc) [複製鏈接]

原帖由 橫風王道 於 11-10-28 09:13 發表
睇餸食飯就必然架喇,如果我大把餸都唔食呢碗飯啦,有什麼好憂慮的?CKY、TT、ESF,及其他國際學校多的是!家長拜倒 DSS ,都係因為語境好而價錢平,問題係,學校響限米煮限飯既情況下,係咪真係有能力做到呢?現時好多免費既官津都有至 ...

英文係重要,中文亦好緊要噃,SMC係多NET,但係亦出哂名d學生淨係識英文,中文字都唔識多隻•••我對保良機構攪既野有信心,起碼唔會老點,唔會好似有d突然間話校長又貪污,突然間又話學校攞左條數去買股票,而家咁多五花八門既DSS,你估間間都清清楚楚攞個心出黎搞教育呀?掛羊頭賣狗肉呃你D錢咋傻婆?醒下啦?要多鬼咪送個仔去外國或者國際學校,咪多鬼Lo,如果又要平呀?送佢入去外國d野雞黑鬼學校都又平又多鬼架?到時你個仔d英文又勁又叻過MC Jin,仲係條頸或手臂到送埋個紋身比你做生日禮物,你就真係飲得杯落啦,我都係理性討論呀。

原帖由 橫風王道 於 11-10-28 12:05 發表
我一開始就係打算理性討論架啦,唔洗擔心喎!企鵝仔,你當初點解報 LMC 先?唔好話你只係為左 Moral and Control 喎,language 唔係最大原因?大家都係睇呢點先入紙姐,campus 呢 d 硬件野已經放得好開,但越睇多 d、聽多 d,疑問就越 ...

老實講,我覺學校咁新,真係要比時間佢搞,比佢成長,睇你搏唔博?如果早知佢會變成下間TSL,就算你唔係到數佢有幾多NET都冇人蘇你,你唔想搏,就診早d過主走去SMC或其他出名津校lo,唔好係到唗你時間,我信得過保良,我信佢搞教育唔會攞幾皮野去起狗屋,我會搏,就算而家入到2nd round 都只有4份1機會,我唔係淨睇佢英文level勁唔勁,我仲會睇埋我細路會讀得開唔開心,唔會比個囝比學校谷到淨係成績英文勁,冇哂自己性格同快樂童年,我會睇全面,學費,中英數德智體群美,校網,學校潛力,入讀機會率我樣樣都睇,唔會凈係知佢係XO但最後你入唔到到時又係係到齋up! 你話SMC多NET,佢凈係學費都比LMC貴Double啦唔計下數~仲有d雜費呢?SMC既ECA放學後鬼有校巴接送呀?d收費又貴過保良一大巨,計計埋埋鬼有保良咁經濟實惠呀?我計過若係LMC 曰日都返ECA法文呀,小提琴呀,跆拳道呀etc 連校巴送埋返屋企都冇SMC淨學費咁貴,你估d 家長傻唔識計數呀?

‹ 上一主題|下一主題