用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 溫馨提示 : 不要以為真道真的那麼愉快學習 ...
go

溫馨提示 : 不要以為真道真的那麼愉快學習 [複製鏈接]

I also knew someone studying here in Secondary section and FS2.  They are really happy and enjoy school life.  The girl who studied at Secondary section is a self-dicipline one.  What about the education standard?  I knew from them that the Chinese standard is quite good in the FS level.

我都明白每一學校都可能有不同的problems. 縂是有好有不好的,希望大家的小朋友都能成爲一個又開心又好學的好孩子!

原帖由 rubyhappy2 於 09-12-3 11:30 發表
verytired,

睇左你以上既發表, 本人都有一些認同..

本人小朋友今年FS2, 發覺問題比去年多, 不過我都知道不是每班都有同樣問題, , 其實班內家長都有聯絡, 大家不約而同都質疑班主任的經驗和投入性, 有家長經常到學 ...

那麽您们有没有向学校反映呢?如果秩序真得很有問題, 一定會影响學習情緖吧!

原帖由 rubyhappy2 於 09-12-4 15:23 發表
絕對同意你的想法, 呢個就係家長們的擔憂, 開學3個月了, 坦白講, 小朋友習慣左放縱.. 而家收返有一定難度.... 我亦知道數名家長已向學校反映... 不過, 3個月了.. 問題仍在...

你小朋友都是真道學生嗎?

...

真道係收咗我亞仔,我們都好鍾意,不過最後我們都放棄了,因我們未能搬屋呀,我亞仔又話想將來和亞妹(born in 2008)一間,所以揀自行囖。

雖然我最后未能成爲真道的家長,我也很喜歡這學校。其實我想大家都是愛學校才說出學校一些不足之處,希望有改善,使學校更好吧!
‹ 上一主題|下一主題