用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國網購床上用品
go

[英國] 英國網購床上用品 [複製鏈接]

huanghou 發表於 20-5-25 08:18
回覆 Hopefulmom 的帖子

請問枕頭需要自己帶去嗎?另被袋是否拉鍊/啪鈕都不太合適(印象中在EK有媽咪提及 ...
就算學校有提供都最好自備,我系早一日起附近小鎮買。

kct18 發表於 20-5-25 23:05
小朋友要自己換床單定係學校會幫佢哋換?

相信無學校會幫學生換床單拉掛!每星期洗一次。

床單被袋全部自己帶,縫曬名,我仔話好彩自己帶,公家既好噁心,因為D鬼著住鞋照踩上床。

Isaacmommy 發表於 20-5-25 10:24
知唔知 boarding school 啲床是 3 尺或 2.5 尺闊?
我估唔會2尺半甘苛刻掛!你預3尺啦,我仔學校系3尺,我仔帶左2套過去。

Isaacmommy 發表於 20-5-27 18:52
希望唔係啦!因為在相片裏見到張床好似好細,所以懷疑衹得兩尺半 (即 small single bed)。
真後悔當時無爭 ...

宿舍環境唔好咪當寒窗苦讀羅,而家最怕系疫情無好轉返唔到學。

BBcarrie 發表於 20-7-1 14:36
我見大家都會網購床單被套直接寄去學校, 但咁咪自己加唔到個name label上去囉?

如果我想縫晒name label的 ...
床單被套我自己各帶2套去,因為要縫名牌,我用壓縮袋帶去,其實都唔係好佔空間。
‹ 上一主題|下一主題