用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 關於BA六月份航班
go

[英國] 關於BA六月份航班   [複製鏈接]

歐洲航空公司等政府改機組人員政策及改善或取消熔斷,如果政府唔改佢地唔會黎,你睇而家幾乎冇歐洲機黎,每日得十零班機到港,大部分係大陸黎,一班新架坡,唔知點解政府要返香港既港人經新架坡至返到。

autoto 發表於 22-4-13 10:02
剛打去BA refund亞5月張機票,原來3月巳cxl哂3月至5月28既機,之後至10月既system仍然係度,但應該至少6、7 ...
其實BA VS唔使取消吖,改每二星期連開兩日,每日2班,咁都好穩陣吖,例如開1、2 號,之後12、13號,然後23、24號⋯⋯咪避開熔斷囉,而家D外國航空公司都唔飛香港啦。

khwong67 發表於 22-4-13 11:51
好明顯係想逼政府妥協,一個月少兩班對佢無影響
咁又係,嬲嬲地直情唔飛啦,唔使禁飛、熔斷又隔離。只係我哋真係想仔女有直航機返香港,一年一次咋。

TongSzeLai 發表於 22-4-14 22:00
我好彩,可能早在Virgin取消前已打左上BA問,即刻book得返同日CX的機位,唔駛改酒店,不過都俾貴左:bashfu ...
你就好啦!我好煩惱⋯⋯

khwong67 發表於 22-4-15 13:17
佢一直得唔除消,可能等政府改措施
我相信政府一日唔改,佢哋唔會再飛香港線。

mother904 發表於 22-4-20 13:03
我女和同學分別打去BA問6月中和6月尾的航班,答覆都是flight confirmed,我覺得是排上了日程,但到底是否真 ...
雖然我買VS 已經被取消咗,但希望BA 可以飛到,多個機會比我地買BA , 亦希望政府取消熔斷及改善機組人員隔離問題。

katrinafu 發表於 22-4-20 14:23
香港政府肯比來港班Crew 抵港不落機 , 再即跟機走, 香港上班新的Crew service  離港班機 , 咁就會有機 ...
取消埋個熔斷!

死火!得國泰每個月飛三日!

yfkwan 發表於 22-4-21 07:26

取消到十月未知十一月會否開番

政府一日唔取消熔斷機制同機組人員隔離安排,香港好快得CX一間航空公司營運。

rubycourt 發表於 22-4-21 13:52
剛打去問18/6 man to HK 直航剩返一個位,不過超貴

其實政府甘樣有無間接比CX壟斷?

teabag 發表於 22-4-22 13:50
本來係要refund , 但講講下, 周旋下, BA 比左Swiss airline 我, 我暫時吾駛買定多一套機票住, 到6月睇下咩 ...
其實其他歐洲航空好似漢莎、瑞士、芬蘭呢啲最終唔知開唔開呢?最衰政府唔取消熔斷啦。
‹ 上一主題|下一主題