用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想安排去英國讀書,有冇好agent介紹
go

[英國] 想安排去英國讀書,有冇好agent介紹   [複製鏈接]

其實一開始毫無頭緒既,我覺得揾Agent比下意見先都無壞,貨比三家,遇到跟得好既Agent系好,跟得唔好既系唔好。首先將自己心目中想要既條件揾2家Agent問下,
跟住自己上果間學校既校網望下,然後再上黎BK問下意見其實都無壞,又唔使錢既,不過未決定邊間就先萬唔好比護照個人資料Agent。我用過好大型陳生果間,佢地大把生意唔憂做,跟得好Hea,介紹比你都系學店A工廠(應該傭金高),另外AA相對系有交帶既,比既資料都頗詳細。

longlokma 發表於 22-8-4 09:00
所以公平啲講,要有合理期望。
始終一盤生意不是義工服務,不可能單纯以學生角度出發,更何況學生根本冇付 ...

同意呀!其實好多好既學校例如:CLC , Oundle , Eastbourne,Tonbridge , Sevenoaks ,Rugby , Roedean , Leys Lancing……Agent 都有&可以介紹,唔通呢D又全部都系中伏?Agent對好多學校都有好詳細既資料,你問佢要資料又唔使錢既,甘你自己完全唔做功課,人地比咩學校你,你就報咩,自己又唔跟系好易中伏,一盤生意當然會積極推銷傭金高既學校。

sleung2020 發表於 22-8-6 03:29
自己做足功課,使鬼揾agent咩
起毫無頭緒一張白紙下點做功課啫,唔使錢起agent度攞資料然後自己再做功課就容易得多,因應自己需要再決定報咩學校,到時可以自己報,反正三分agent 七分功課,agent 有佢好處,只要唔好旨意晒佢地。前年我仔話想Y12 轉校,因Covid 原因,學校只安排視像面試同考test , 面試自己處理到,但視傷考試係agent 做監考角色,agent 又無收我錢同我做監考,所以agent 又唔係一無事處嘅。

sleung2020 發表於 22-8-6 16:14
你自己都話可以自己報喇
其實樓主想問下有冇咩agent 無咁伏,搵agent要注意下咩事項,你就一刀切話唔好搵agent , 等於人地問出街食邊間好,你就叫人唔好出街食一樣,又唔使咁偏激既。
‹ 上一主題|下一主題