用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 升Y13 , 想drop科
發新帖回覆
go

[英國] 升Y13 , 想drop科 [複製鏈接]

1 )用三科考G 5應該冇問題 >  的確系無問題既。
2) 報四科就計四科出offer  >  應該看情況而定,我仔報4科,
       出offer系3科
3) 現在估計學校唔會批準drop科 > 我仔學校Y12全部要修4科,
       到Y13開學時可以drop,大部份人都系讀3科,我覺得學校系
       比drop科既如果你真系想drop。
4) 報UCAS係咪考四科就要報曬四科PG上去,不能自行刪減?>
       PG系學校老師報上去,我估老師唔會同你做加減。

wtcys 發表於 23-6-20 16:07
想問點解報四科而出offer係三科,那科是否不相關科目?這類情況普遍嗎?

唔系唔相關,3樓講得岩,其實絕大部份人只系報3科,就算4科都系因為其中一科系F Maths,我仔報既系Phy Chem Bio Maths,UCAS5間大學比個CO都系AAA4間都系計其中3科A 當中包括Bio就得。

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊