用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇人買咗維珍6月尾的機票回港
樓主: summerhotel1
go

[英國] 請問有冇人買咗維珍6月尾的機票回港   [複製鏈接]

elysemama 發表於 22-3-31 06:08
一様,訂左6月尾,都係見步行步,如果真係取消都未必買到CX, 咁就要轉機了!
...
一樣!訂咗6月尾來回,而家唔敢訂酒店住,如果取消就搵轉機嘅,考慮德國或芬蘭轉機返港。

pauline_c 發表於 22-4-5 12:48
芬蘭停飛咗,由於俄羅斯空域問題,要留意歐洲航班。
轉機嘅話,中東三寶相對穩定 d。新加坡雖然無轉機,不 ...
新加坡要停2日再做核酸好麻煩,如果維珍取消既想買歐洲轉機,不過真係要到時至算。

grace.ywp 發表於 22-4-7 10:14
剛打電話去維珍, CS 話5-8月的機會取消。 請問各位有冇收到email話取消?想確認一下! ...
未收到!不過政府咁嘅政策,我估維珍取消既機會都大,預咗之後買轉機返港,酒店都唔敢book住。

啱啱收到維珍取消航班到9月2號。好upset 呀!

dragonandsnake 發表於 22-4-7 22:18
一個禮拜一班真係安全?CX 4月4號到港嗰班,政府5號先宣佈6 - 12號熔斷,多過7日喎 ...
係囉,好似數法有D唔同,唔係翌日開始停7日。另外想問下5月20號打後返香港話要打埋第三針至返得,大家仔女係咪都打咗第三針?我仔暑假時起香港打咗二針,之後起英國都冇再打過。

6x6=36 發表於 22-4-7 23:10
又改左要打3針先可以返香港?如果係,我女未夠期打第三針,即係攪掂機票酒店都冇得返嚟
...
我睇香港機場個網站話如果打咗二針疫苗超過半年就要打埋第三針,有冇人知係咪真係?

Taimum 發表於 22-4-8 00:51
香港政府唔停止熔斷, 遲早冇飛機飛嚟香港!
我都咁話,就算唔禁飛好多航空公司尤其歐洲機都唔黎啦。

YuYuMother 發表於 22-4-7 22:35
邊到消息話要打埋第三針?
機場網頁睇話5 月31號之後如果打第二針超過半年就要打埋第三針至得。

YuYuMother 發表於 22-4-8 07:28
嗰個係進入機場大樓既要求,唔係入境要求。
Thanks ! 嚇得我以為又要煩多樣添,8月尾返學校前起香港打左2針,到而家都超過6個月啦。

三國1 發表於 22-4-8 12:50
如果到時遇溶斷, 真係唔駛返

一班機3個,好多無症狀同傳染性又大,如果班機滿既,其實熔斷機會都好大,所以航空公司都唔鬼黎香港啦。

唔好講旅客,而家系連香港人一年返一次都返唔到。

TTEE1819 發表於 22-4-9 08:37
真係太貴,我無能負擔。真係多謝正苦的熔斷機制。
CX 真係太貴,我以往買BA 都係500 英鎊左右(英國倒頭來回),今年見BA 都要1000鎊就轉VS ,都係500幾鎊,可惜多得政府政策而取消,打算買歐洲轉機又唔知果D最終開唔開,年年係咁真係人都顛。
‹ 上一主題|下一主題