用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 留意:申請英國學生簽證只需這些文件
樓主: www
go

留意:申請英國學生簽證只需這些文件   [複製鏈接]

yoyo123 發表於 19-7-7 10:10
請問這個是什麼服務?

應該係郵件快遞,係去到counter至比錢,自己去攞就唔使比90。

kittttty 發表於 19-7-7 22:24
當然....當然, 如果吾洗自己煩, 300蚊俾佢搞好過. 明白晒, 謝謝

每間都有D唔同,我間今年新生收300,舊生收800300就真系比AGENT代辦唔洗煩,但AGENT又唔系齊曬文件就即刻同你辦,如果時間充裕但又怕麻煩填錯表,300都值得比AGENT既。

sweetsue 發表於 19-7-15 15:01
办理签证需要父母一起去吗?

如果唔夠18歲,父或母其中一人即可。

sweetsue 發表於 19-7-15 14:33
请问内地出生证明去哪里做翻译?

其實即系中文翻譯成英文啦,出面應該都好多呢d翻譯服務,如果真系noidea你又可以問問你個升學agent有得介紹同幫你搞掂,貨比3家,問幾間再對比下agent個價錢就早d搞掂去啦。

我個agent每個翻譯收$800大元,我自己去日本領事館只收$90,仲即刻出比我,我仔個簽證已取。

wu11 發表於 19-8-22 09:47
回覆 yuyueng 的帖子

想問下邊到領事館做翻譯?要點樣申請?

兒子日本出世,出世紙系全日文所以需要日譯英,帶齊阿仔護照,身份證,

出世紙正本+ 出世紙縮細A4影印一張及父母ID / 護照正本+HK$90上日本領事館,1小時有取。

‹ 上一主題|下一主題