用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Joseph,St Paul Boy,你會放棄邊一間?
樓主: cy664
go

St Joseph,St Paul Boy,你會放棄邊一間?   [複製鏈接]

回覆:cy664 的帖子

抽到st jo, 仲想點

回覆:babybear 的帖子

請問中學邊間排位高D?

引用:st+jo+band+1a

原帖由 Healthy_BB 於 13-06-29 發表
st jo band 1a
Tks!!! 咁St. Paul boys 呢

引用:St.+Joe+小六有幾大批人上唔到書院,但Paul

原帖由 jeremyphlam 於 13-06-30 發表
St. Joe 小六有幾大批人上唔到書院,但Paul Boys基本上係一條龍。
如果有相同宗教信仰就更易揀,兩間都是一 ...
直屬都有大批人入不到中學? 請問收幾多%架?

回覆:MCLIAN 的帖子

說得好!都未發生,何必愁?
咁好嘅學校,如有人自動起身,大把人開心

引用:如錢不是考慮因素,+我揀St+Paul+Boys.+++因

原帖由 ckt_mama 於 13-08-10 發表
如錢不是考慮因素, 我揀St Paul Boys.   因為St Paul boys 係直資學校.
校長今年從2000多人中揀96人出來,  ...
如有人再話直資好過官津係因為面試過、選取有潛質的學生的話,我覺得很天真。得個5、6歲細路,5-10分鐘面試真的可以看到潛能?係就不要舊生又加分、宗教又加分啦 。請注意大把top 男校女校均為官津啦

引用:Quote:geppetto+發表於+13-8-13+12:01+回復

原帖由 ysnmama 於 13-08-13 發表
面試也不能確保完全沒以上問題,除非很嚴重。如果輕微或臨界的個案,可以在不太長的面試時間反映不來。學障 ...
絕對贊同!

‹ 上一主題|下一主題