用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York新開的國際班
樓主: fafa_yim
go

York新開的國際班 [複製鏈接]

原帖由 Miuccia224 於 10-3-2 15:26 發表
Hi all,

I have called Ms Fung this morning which the below are their update information to me per my requested : -

(A) Difference of the class teachers
- normal class : 2 class teachers - all local ...

我仲以為國際班的雙班主任制係普+英, 原來唔係, 只係粵+英/普, 因為我見其他學校的國際班係普+英.

仲有, 我聽講座時, 我的理解係normal class會設在新校舍(即金巴倫道內), 因為校長有提及新校舍的環境怎樣怎樣, 如果normal class真的設在約道, 我相信有唔少家長會失望, 因為新校舍係學校的賣點之一.

原帖由 totobi 於 10-3-3 00:10 發表
校長之前話過會增加普通話課程, 但現在只放喺國際班度, 好似'谷'人讀國際班咁
$3000 -> $3600->$4200... 太大加幅!
另外, 學前班 (5/7 至 30/7) 要成$5500, 簡直搶$  (記住, 時間只得 09:30am to 11:45am) ...

agree,

兩小時15分鐘, 要成$5500, 仲要少於一個月時間, 太貴了.  

我決定唔join york, 一黎學費唔平, 二黎local class的雙班主任制原來係無net, 只係two locals.  我見york的姊妹學校stafford係有1 local+ 1 net, 相比之下stafford吸引D.
‹ 上一主題|下一主題