用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 [將軍澳區]派得好差,叩門冇消息..... 而家仲可以點? ...
go

[將軍澳區]派得好差,叩門冇消息..... 而家仲可以點? [複製鏈接]

原帖由 24孝阿媽 於 10-7-10 17:14 發表
我甥女是讀這小學的, 因它轉了直資, 下年學生已不再呈分不會派位而直上一條龍中學,  基本上這两年來即上年和今年的小六生都不大重視, 採放任態度, 至於選什麼學校更講明不會給意见, 可免麻煩 ! ...

1. 想問問你甥女派位派得好嗎?
2. 哩間學校轉直資之前係區內band1小學 (今年小6仍然要上分). 應該唔會派得差wor?  如果overall派得唔好,咪降左哩....??

睇左大家留言, 樓主 係講今年有個親戚派位派得唔好. 希望大家比意見, 大多數人好幫手比左好多有用意見. 但好奇怪, 有人都唔知咩事 or 有心人 , 係度發放流言.....  如..1) 嘩! 變到咁差架 (差在何處哩?由幾好去到咁差呀? ) 大家可知道今年派位學校仍要上分, 有冇可能老師唔比意見???.   2) 某某去年全級頭幾名的已走, 今年全級第三四名的學生將會轉走云云.. 更加好笑.. 好似好多內幕咁 到頭來只是"導聽途說". 我只知道事實係去年第一名,今年都仍然在學校就讀. (當然將來有冇轉校就唔知!)

有無諗過, d無理抨擊, 對該校,同學和家長有某程度上的傷害. 希望各位可以講事實. 交流心得.
‹ 上一主題|下一主題