用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010-11年 G1E 齊來報料 [複製鏈接]

報到, 小兒都係1E. 他說今天很好玩.
老師有派小食. 如果第日小食部有燒賣腸仔, 阿仔實日日買.

阿仔可能唔慣咁早起床, 所以有d "盟爭". 下星期一起坐校車, 六點幾就要上車, 我真係擔心.

呢幾日聽到學校既廣播/早會, 用得最多既字眼就係 quiet, 所以我唸d小朋友都會好文靜.

請問大家, ENG堂派的"blue bag" 和 "zippy bag" 有否給學生帶回家? 我見網上家課冊split class內有寫, 但阿仔又講唔出去左邊?

究竟分左邊組又可以邊度睇到?

我真係頭都大埋啦!!!

tintincreations,

非常感謝回覆, 我要再追下阿仔快d找下. 呢個大頭蝦, 連筆袋, 食物盒, 毛巾盒都無帶返黎, 但又唔知去左邊. 唉......   

原帖由 tintincreations 於 10-9-9 22:17 發表
ENG堂派的"blue bag" 和 "zippy bag"昨天阿仔帶了回家,"zippy bag"中有封parent letter,highlight了阿仔所屬組別和家長須知.逢英文堂都要帶"blue bag" 和 "zippy bag".希望幫到你. ...

做功課初段OK, 尾段開始攪事.

網上家課冊要check黎check去, 例如今晚, 竟然過左10點先upload. ENG今日又無.

小息時有跟同學傾計, 昨日請人食野, 好現象黎既.

BTW, 有無留意OLE時間表? 有一項我地無揀, 但竟然派左, WHY?

咁古怪? 我同daddy睇左好多次都唔見, 直至10點幾先見, 但都係無ENG.

係呀, 阿仔抄返黎、阿仔口講、網上entries, 總係有小小出入.
還有, 昨日網上既CHI split class 寫 "食物及活動名稱", 但老師既planner寫 "食物名稱".  

CL / Supp. Ex / CW 都響度, 但Textbook就無, 阿仔話收左, 都唔知係咪.

有可能放左入drawer唔記得攞返黎. 如果問阿女問不出頭緒, 或者打去學校問下老師, 他們好好人, 通常好快就覆.

我而家對功課真係對到有d精神緊張.

原帖由 idy926 於 10-9-20 08:37 發表
星期五老師手冊Math的功課,CL同Supp.Ex兩本都無攞到返黎,吾知係classwork做左交左,定我女吾見左Lee兩本書,大家有無做?成日都對吾齊真煩惱!

課程簡介會講解內容

通告話今日六時後upload, 但仲未見喔??

tintincreations,

Tks very much for your advice. 現在可以早D睇到啦.

原帖由 tintincreations 於 10-10-17 19:27 發表
試下按refresh button.因為試過幾次發覺沒有upload,但後來另一個家長提我按refresh.應該無問題.
‹ 上一主題|下一主題