用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園06 K2家長請進 [Part 2]
樓主: 小B維維
go

根德園06 K2家長請進 [Part 2] [複製鏈接]

Re: 根德園06 K2家長請進 [Part 2]

小B維維

勞煩你打埋比我吖
小B維維 寫道:
下次都係打電話叫你霸頭位     
* * * * *
mcheung 寫道:
個位冇set定ga........   
* * * * *
小B維維 寫道:
你地搶左顧問個位, 想       

顧問大人

謝謝你放完呢日,要做冬先有假lu
mcheung 寫道:
Please be reminded that Next Mon (13/11) is Principal's Special Holdiay..............

gracechung

我都係因為咁,先至考kv同比仔入黎讀咋,呢個世代,個個小朋友都咁矜貴,難免會助長佢地唔好既脾氣同性格,真係較難搵到類似kv咁注重紀律既幼稚園。
gracechung 寫道:
HI Cyrus123,
十分認同那長者的看法。我曾報讀4間KG,4間都收Jeff,但我只中情KV,別人認為某KG的英文更好、又某KG學術水平更高,我認同,但最終選擇KV是因為它重視紀律培訓,有重紀律的學校環境,對培養小孩的行為/品德很有幫助。

忘了在那得知這見解-----國家的興衰取決於國民的素質,而國民的素質就有賴母親。正正就係'現在世界咁亂,因人"衰格"...'的意思    

很高興那伯伯這麼關心下一代,可惜很多年輕家長都不明白培養孩子性格、行為、人格的重要性,看來政府設立家長基準評核試的迫設性更大!

ArgusMum

honey我邊有懶
只係做番平常人會做既野啫,即係,數數假期同埋睇下要等幾耐先到下個假期之嘛
ArgusMum 寫道:
HONEY
   做咩咁懶呀

pelie

吖...你做嘜唔幫下手呀,要成日開新part,人人有責
pelie 寫道:
Hi
好耐冇上來講野啦 乜咁耐先開Part 2呀, Central & Argusma,你地要加油呀

pelie

係呀,老師上星期三已經同小朋友講,可以帶書返學校還,只係最遲可以喺星期五還都得。我覺得咁樣比小朋友有「走棧」都好,佢地唔記得還書,可能有好大壓力架。
pelie 寫道:
Cyrus123
老師話可以早d還圖書,因有時星期5會有小朋友唔記得帶,所以佢地可以早幾日交還.

pelie

你都要加油加油呀
pelie 寫道:
Hi
好耐冇上來講野啦 乜咁耐先開Part 2呀, Central & Argusma,你地要加油呀

ArgusMum

honey咁你要我點幫你

pelie

你最近工作咁忙,都不忘諗諗去攪旅行,真係好難得呢老老實實,有咩野可以幫手,記著出聲通知我地
pelie 寫道:
Hi yaumother,
開這個chatroom架人係小b維維呀
至於旅行方面. 我, 小b維維 & serena都考慮緊,地點同日期.所以可能要遲d先會公佈. 你地耐心d等下啦     

顧問大人 and pelie

No problem,應該幫下手既
mcheung 寫道:
Pelie surely remember to give you a notice to help.........   
* * * * * *
Central 寫道:
pelie

你最近工作咁忙,都不忘諗諗去攪旅行,真係好難得呢老老實實,有咩野可以幫手,記著出聲通知我地

顧問大人

謝謝
唔c擔心,pelie會錫著我架喇
mcheung 寫道:
但咪粗勞喎..............   
* * * * * *
Central 寫道:
顧問大人 and pelie

No problem,應該幫下手既

carriechan

可能班班唔同,我仔嗰班已在上星期帶左返學校lu   
carriechan 寫道:
K2S的媽咪, 聽日係咪要帶廁紙桶返學?

Tiggie

放心啦,有哥哥喺度讀緊,基本上機會都會比其他人大。[quote]
Tiggie 寫道:
Hello Hang's mum,
我細女明天都考 kv呀, 我都好緊張呀, 因為妹妹講

Tiggie

囝囝又

yanniecheung

好視乎個家長同個小朋友,我囝囝都唔係大仔,9月中先至出世既。[quote]
yanniecheung 寫道:
Hi, Tiggie & Central,

剛收到kv通知, 我仔要second interview,
表現唔好, 其實我仔Oct 04 出細, 他講話都唔清,  
如果是咁

Tiggie

阿囡答得唔錯bor,可能之前佢要d時間warm up下

Tiggie and yanniecheung

Good luck
Tiggie 寫道:
Hi yanniecheung,
This morning i got a call from Kentville that they want my girl to have a 2nd interview. Ours will be on the coming Sat 10:30. how about yours?
Tiggie

Melissa

Please check pm
Melissa 寫道:
Central,
Pls check PM!

陳師奶 and bonnieandtung

我囝個班早幾日已叫帶益力多樽,但我都係今日先補返帶咋
陳師奶 寫道:
K2U 今日都要帶益力多樽呀